Apa Apigenin Ngurangi Estrogen?

2024-04-17 13:57:55

Apigenin minangka senyawa flavonoid sing biasane kedadeyan sing dilacak ing macem-macem produk organik, sayuran, lan rempah-rempah, kayata parsley, celery, chamomile, lan produk organik jeruk. Nduwe papan kanthi subkelas flavon lan diterangake kanthi tampilan tembus kuning.
bubuk Apigenin wis nglumpukake pertimbangan kritis ing pamriksan logis amarga properti sing bisa ningkatake kesejahteraan lan aplikasi restoratif. Nampilake ruang lingkup latihan organik, kalebu penguatan sel, calming, antikanker, neuroprotective, lan pengaruh ketegangan.
Minangka penguatan sel sing kuat, apigenin mateni revolusioner gratis lan nyuda tekanan oksidatif ing awak, sing bisa nambah serangan penyakit sing terus-terusan kaya pertumbuhan ganas, penyakit kardiovaskular, lan masalah neurodegeneratif.

blog-1-1


Kajaba iku, apigenin nduweni sifat sing bisa nyuda, sing bisa mbantu nyuda rasa nyeri lan efek samping sing ana gandhengane ing kahanan kaya nyeri sendi, penyakit usus provokatif, lan asma. Kapasitas kanggo ngimbangi jalur sing murub lan nggawe sitokin dadi pesaing sing njanjeni kanggo nambah perawatan sing tenang.
Senadyan agen pencegahan kanker lan efek nyuda, apigenin wis nuduhake sifat antikanker ing pemeriksaan praklinis. Wis ditampilake kanggo nyuda ekspansi sel penyakit, apoptosis cepet (mati sel sing disesuaikan), lan nyegah pangembangan kanker lan metastasis ing macem-macem jinis pertumbuhan ganas, kalebu bosom, prostat, usus besar, lan kerusakan sel ing paru-paru.
Kajaba iku, apigenin wis diteliti kanggo kemungkinan efek neuroprotective, kanthi panaliten ngusulake manawa bisa mbantu nglindhungi infeksi neurodegeneratif kaya penyakit Alzheimer lan Parkinson. Kapasitas kanggo ngapiki tandha neuronal, nyuda tekanan oksidatif, lan neurogenesis maju (umur neuron anyar) ndadekake spesialis restoratif sing janjeni kanggo kesejahteraan pikiran lan kemampuan mental.
Kajaba iku, apigenin wis diwaca kanggo sifat anxiolytic (mudhun rasa ora nyaman), kanthi riset nuduhake kapasitas kanggo ngatur aksi sinaps lan nyuda rasa gugup kaya cara tumindak ing model makhluk.
Umume, apigenin ngatasi senyawa fleksibel kanthi macem-macem latihan organik lan keuntungan medis sing potensial. Acara normal ing macem-macem jinis panganan tanduran lan profil keamanan sing apik ndadekake pesaing sing nyenengake kanggo karya inovatif tambahan mediasi remedial novel.

Apa Hubungane Apigenin lan Estrogen?

Sambungan ing antarane apigenin lan estrogen kalebu kerjasama kompleks sing mesthi katon ing bidang endokrinologi lan riset fitoestrogen. Apigenin minangka flavonoid karakteristik sing dilacak ing macem-macem tanduran, kalebu parsley, chamomile, lan celery, sing dikenal kanthi penguatan sel, nyuda, lan kemungkinan antikanker.

Apigenin wis diakoni minangka phytoestrogen, tegese bisa nyambung karo reseptor estrogen ing awak lan ngetrapake efek estrogenik utawa antiestrogen. Utamane, apigenin wis ditampilake kanggo nyambung menyang reseptor estrogen, utamane reseptor estrogen beta (ERβ), lan ngapiki tumindake.

Kerjasama antar bubuk apigenin lan reseptor estrogen bisa nggawa pengaruh fisiologis sing beda. Kadhang kala, apigenin 98% bisa nyalin aktivitas estrogen, nyebabake reaksi estrogenik kaya ekspansi sel utawa pamisahan. Ing sisih liya, apigenin uga bisa dadi antiestrogen kanthi nandingi estrogen endogen kanggo tujuan sing mbatesi reseptor, kanthi cara iki ngalangi reaksi sing diintervensi estrogen.

Riset nyaranake yen efek estrogenik utawa antiestrogenik saka apigenin bisa uga gumantung ing macem-macem unsur, kalebu konvergensi apigenin, anané fitoestrogen utawa bahan kimia liyane, lan jinis jaringan utawa sel tartamtu sing kalebu. Kajaba iku, akibat apigenin kanggo reseptor estrogen bisa uga beda-beda gumantung marang status hormonal lan kesejahteraan umum.

Kajaba iku, sambungan antarane apigenin lan estrogen ngluwihi kolaborasi reseptor sing kepungkur kanggo nggabungake keseimbangan pencernaan estrogen lan jalur panji. Apigenin wis ditampilake kanggo ngalangi bahan kimia sing melu pencernaan estrogen, contone, aromatase, sing ngganti androgen rampung dadi estrogen. Kanthi nyegah gerakan aromatase, apigenin bisa nyuda tingkat estrogen ing awak.

Umumé, sambungan antara apigenin lan estrogen mbingungake lan rumit, kalebu asosiasi karo reseptor estrogen, pangaturan pencernaan estrogen, lan pedoman jalur tandha estrogen. Eksplorasi luwih lanjut diajab bisa mangerteni akibat saka sifat estrogenik apigenin lan kemungkinan kerjane ing kesejahteraan lan penyakit.

Apa Apigenin Bisa Tumindak minangka Fitoestrogen?

Pancen, apigenin bisa tanpa mangu minangka fitoestrogen. Fitoestrogen biasane kedadeyan intensif ditemokake ing tanduran sing bisa niru utawa ngimbangi pengaruh estrogen ing awak. Apigenin, flavonoid sing akeh banget ing macem-macem produk alami, sayuran, lan rempah-rempah, wis diakoni minangka salah sawijining fitoestrogen.

Riset ngusulake yen apigenin bisa nyambung menyang reseptor estrogen ing awak, utamane reseptor estrogen beta (ERβ), lan ngetrapake efek estrogenik. Kanthi komunikasi karo reseptor kasebut, apigenin bisa nyetel artikulasi kualitas lan jalur flagging sel sing ana hubungane karo aksi estrogen.

Sifat-sifat estrogenik apigenin wis nyebabake pamriksan kanggo aplikasi remedial ing kahanan sing kena pengaruh tingkat estrogen, kayata efek samping menopause, osteoporosis, lan pertumbuhan ganas sing gegandhengan karo kimia. Salajengipun, kapasitas apigenin kanggo nyalin estrogen bisa nambah pengaruh sing migunani kanggo kesejahteraan balung, kemampuan kardiovaskular, lan kemampuan mental.

Iku tegese cukup dicokot kanggo nyathet yen apigenin nampilake gerakan estrogenik, intensitas minangka phytoestrogen rada ora kuwat kontras karo bahan kimia estrogen endogen. Apa wae, tumindak estrogenik sing moderat iki bisa nyebabake pengaruh fisiologis, utamane ing wong sing tingkat estrogen kurang utawa ing kahanan sing dikarepake regulasi estrogen.

Umumé, kapasitas apigenin kanggo pindhah babagan minangka phytoestrogen highlights kapasitas bener minangka senyawa karakteristik karo kaluwihan medical beda. Eksplorasi luwih lanjut bakal nerangake komponen lan akibat sing migunani saka gerakan estrogenik apigenin ing setelan fisiologis lan obsesif sing beda.

Apa Apigenin Nduwe Efek Anti-Estrogenik?

Apigenin minangka flavonoid sing biasane dilacak ing pirang-pirang produk organik, sayuran, lan rempah-rempah. Sanajan umume dikenal minangka agen pencegahan kanker lan sifat nyuda, riset nyaranake supaya apigenin uga bisa nglawan pengaruh estrogenik.

Panliten nuduhake yen apigenin bisa nyetel jalur tandha reseptor estrogen, bisa uga nyuda watesan estrogen menyang reseptor. Mangkono, apigenin bisa ditrapake marang pengaruh estrogenik, nyegah multiplikasi sel sing dirangsang estrogen lan artikulasi kualitas. Salajengipun, bubuk apigenin wis ditampilake kanggo nyuda deklarasi reseptor estrogen alpha (ERα), wong tengah kritis babagan gerakan estrogen, ing jinis sel tartamtu.

Kajaba iku, apigenin wis diteliti kanggo tugas sing dikarepake kanggo nyegah utawa ngobati kahanan sing ana gandhengane karo estrogen, kayata pertumbuhan ganas ing lingkungan kimia (kayata, penyakit bosom, pertumbuhan ganas endometrium). Pemeriksaa praklinis wis nyaranake supaya apigenin bisa nyuda pangembangan lan gerakan sel penyakit positif reseptor estrogen kanthi ngganggu jalur tandha estrogen.

Kajaba iku, mungsuh apigenin saka pengaruh estrogen bisa nyedhaki siklus fisiologis liyane sing kena pengaruh estrogen, kayata pencernaan balung lan kesejahteraan kardiovaskular. Sawetara investigasi wis ngusulake yen apigenin bisa mbantu nyuda kekurangan estrogen sing gegandhengan karo kacilakan balung lan nglindhungi penyakit kardiovaskular sing ana gandhengane karo karakteristik estrogen sing ora teratur.

Nanging, tegese cukup dicathet yen efek kontra estrogenik saka apigenin bisa beda-beda gumantung marang unsur kaya bagean, wektu, lan setelan sel sing jelas. Nalika ujian tartamtu ndhukung kapasitas bener minangka mungsuh karakteristik saka spesialis estrogenic, eksplorasi luwih, ngelingi preliminaries Clinical kanggo wong, wis samesthine kanggo rampung nerangake panguripan lan kesejahteraan profil ing ailments beda.

Kabeh ing kabeh, apigenin nuduhake mungsuh janji pengaruh estrogenic liwat Tweak sawijining reseptor estrogen jalur flagging. Dampak kasebut bisa uga duwe saran kanggo kahanan sing gegandhengan karo bahan kimia, kalebu pertumbuhan ganas spesifik, kesejahteraan balung, lan infeksi kardiovaskular. Ing kasus apa wae, luwih akeh eksplorasi penting kanggo negesake lan luwih ngerti pakaryan apigenin minangka mungsuh spesialis estrogenik lan aplikasi restoratif sing bisa ditindakake.

Cathetan:
1. Liu Z, Mi J, Mo Y, et al. Apigenin nyegah proliferasi lan invasi sel osteosarcoma kanthi nyuda jalur sinyal Wnt / β-catenin. Oncol Lett. 2019;17(6):4964-4970. doi: 10.3892/ol.2019.10277
2. Choi EJ, Kim GH. Apigenin nyebabake apoptosis liwat jalur mitokondria / caspase ing sel MDA-MB-453 kanker payudara manungsa. J Clin Biochem Nutr. 2009;44(3):260-265. doi: 10.3164 / jcbn.08-254
3. Patil JR, Jayaprakasha GK, Murthy KNC, Tichy SE, Chetti MB, Patil BS. Apigenin nyegah wutah lan ngindhuksi apoptosis ing sel glioblastoma manungsa. Antikanker Res. 2006;26(1A):4645-4651.
4. Shukla S, Gupta S. Kematian sel kanker prostat sing diakibatake Apigenin diwiwiti dening spesies oksigen reaktif lan aktivasi p53. Free Radic Biol Med. 2008;44(10):1833-1845. doi:10.1016/j.freeradbiomed.2008.02.008
5. Shukla S, Gupta S. Apigenin: molekul sing janjeni kanggo nyegah kanker. Pharm Res. 2010;27(6):962-978. doi: 10.1007/s11095-010-0089-7

Kirimi