Kepiye Abamektin Bisa?

2024-04-29 12:41:05

Pambuka:

abamektin Pguwung minangka alat sing kuat ing manajemen hama, nanging ngerti cara tumindake penting kanggo nggedhekake khasiat lan nyuda dampak lingkungan.

Apa Abamektin lan Kepiye Digunakake ing Pertanian?

Abamectin minangka semprotan serangga lan acaricide sing akeh banget saka bakteri lemah Streptomyces avermitilis. Duwe papan kanthi campuran kelas avermectin lan umume digunakake ing pertanian kanggo ngontrol macem-macem hama, kalebu vermin, nematoda, lan kewan omo.

Abamectin minangka senyawa avermectin sing ngemot dhasar avermectin B1a lan B1b. Campuran iki nduweni struktur lakton makrosiklik sing kompleks lan ora larut ing banyu nanging bisa larut ing pelarut alam.

blog-1-1

Abamectin tumindak minangka neurotoksin kanthi ngiket saluran klorida ing sel saraf lan otot serangga lan mites. Iki ngganggu kemampuan biasa saluran kasebut, nyebabake panyebaran partikel klorida lan hiperpolarisasi film sel. Akibaté, impuls saraf diblokir, lan hama ngalami lumpuh lan pungkasane mati.

Abamectin sregep nglawan macem-macem iritasi, kalebu kewan omo, penambang godhong, kutu daun, ulat, crawlies, thrips, lan hama serangga. rokok. Abamectin nduweni gerakan translaminar lan sistemik, tegese bisa mlebu ing jaringan tanduran lan teka ing kewan omo sing manggon ing permukaan godhong lan ing jero jaringan tanduran.

Ing wangun bubuk, abamectin biasane dicampur karo banyu kanggo nggawe solusi semprotan kanggo aplikasi kanggo crops. Bubuk abamektin wis Applied ing tetanèn liwat sprays foliar, drenches lemah, pangobatan wiji, lan injeksi menyang trunks wit.Foliar splashes sing strategi paling umum kanggo aplikasi, ngendi pestisida wis weakened ing banyu lan showered straightforwardly dhateng godhong-godhongan enom saka harvest.

Tanduran lemah lan perawatan wiji digunakake kanggo ngontrol hama sing manggon ing lemah, nalika injeksi batang digunakake kanggo hama sing nyerang tanduran kayu. Tumindak kanthi ngganggu sistem saraf target hama, nyebabake lumpuh lan pungkasane mati. Kemampuan kanggo nglawan akeh kewan omo ndadekake piranti sing penting kanggo para petani sing nyoba njaga panenane saka karusakan lan ngembangake asil.

Abamectin asring digunakake minangka bagean saka program manajemen hama terpadu (IPM), sing tujuane nyuda ketergantungan marang pestisida sintetik lan ningkatake praktik kontrol hama sing lestari. Ing IPM, abamectin bisa digunakake kanthi kombinasi karo cara kontrol budaya, biologi, lan kimia liyane kanggo nyuda populasi hama nalika nyilikake dampak lingkungan lan njaga musuh alami hama.

Kepiye Abamektin Ngganggu Fisiologi Hama?

Abamectin kerjane kanthi ngiket reseptor spesifik ing sel saraf hama, ngganggu fungsi normal. Gangguan iki nyebabake lumpuh lan pungkasane mati ing serangga lan mites sing rentan. Ora kaya insektisida tradisional, sing utamane ngarahake saluran natrium sistem saraf, Bubuk abamektin tumindak ing saluran klorida glutamat-gated, nggawe iku efektif marang omo tahan kanggo kelas kimia liyane.GluCls punika saluran ion sing ngatur aliran ion klorida liwat membran sel kanggo nanggepi neurotransmitter glutamat.

Sawise ikatan karo GluCls, abamectin ngganggu fungsi normal saluran ion kasebut. Biasane, nalika glutamat ngiket GluCls, saluran mbukak, ngidini ion klorida mili menyang sel. Influx ion klorida iki hyperpolarizes membran sel, nggawe kurang garang lan nyandhet generasi impuls syaraf.

Nanging, nalika abamectin ikatan karo GluCls, saluran kasebut tetep mbukak nganti suwe, nyebabake hiperpolarisasi membran sel. Hiperpolarisasi sing ditarik iki ngalangi transmisi impuls syaraf, sing pungkasane nyebabake kelangan gerakan vermin. Tanpa kemampuan ngirim impuls syaraf kanthi efektif, hama dadi immobilized lan pungkasane nyerah marang efek abamectin.

Gangguan saluran klorida lan gangguan transmisi impuls saraf duweni akibat fisiologis sing jero kanggo hama. Kelumpuhan kedadeyan kanthi cepet sawise kena abamectin, nyebabake hama ora bisa mangan, kawin, utawa nindakake prilaku penting liyane. Nalika paralisis saya maju, proses fisiologis penting kayata respirasi lan pencernaan uga kena pengaruh, sing pungkasane nyebabake mati hama.

Salajengipun, abamectin nuduhake aktivitas translaminar, tegese bisa nembus jaringan tanduran lan target hama sing mangan ing permukaan lan sisih ngisor godhong. Tumindak sistemik iki nambah khasiat lan menehi proteksi tahan lama marang hama.

Apa Ana Dampak Lingkungan Panggunaan Abamektin?

Nalika abamectin efektif kanggo ngontrol hama, panggunaan sing nyebar nyebabake keprihatinan babagan pengaruh lingkungan. Pangertosan implikasi kasebut penting kanggo ngetrapake praktik manajemen hama sing lestari lan nyuda efek ala ing ekosistem.

Bubuk abamektin iku mbebayani kanggo orane katrangan expansive saka bahan urip, kalebu kewan omo gainful, makhluk urip samudra, manuk, lan wmammals. Nalika target hama tartamtu kayata mites, nematoda, lan serangga kanthi ngganggu fungsi sistem saraf, organisme non-target bisa uga ora sengaja kapapar residu abamectin liwat kontak langsung, ingestion, utawa kontaminasi lingkungan. Iki bisa nyebabake karusakan sing ora disengaja kanggo serangga sing migunani kayata penyerbuk (kayata tawon lan kupu), mungsuh alami hama, organisme akuatik (contone, iwak lan amfibi), lan satwa.

Abamectin nuduhake ketekunan moderat nganti dhuwur ing lingkungan, gumantung saka faktor kayata jinis lemah, iklim, lan tingkat aplikasi. Duwe setengah umur saka sawetara dina nganti sawetara wektu ing lemah lan bisa terus kanggo wektu sing luwih suwe ing kondisi banyu. Residu abamectin sing terus-terusan nambah risiko akumulasi ing lemah, banyu, lan endapan, sing bisa nyebabake organisme lan ekosistem sing ora ditargetake liwat wektu.

Penumpukan abamektin ing lemah bisa mangaruhi jaringan mikroba lemah, kalebu organisme mikroskopis, parasit, lan mikroorganisme sing beda-beda sing dhasar kanggo siklus tambahan, kesuburan lemah, lan kesejahteraan tanduran. Nalika abamectin utamane ngarahake hama, bisa uga duwe pengaruh sing ora disengaja marang organisme lemah sing ora ditargetake, sing bisa ngganggu ekosistem lan proses lemah. Owah-owahan ing macem-macem mikroba lan tumindak bisa ngowahi struktur lemah, bosok materi alam, lan kasedhiyan gizi, impact dening lan gedhe saka kesejahteraan lan efisiensi lemah.

Kajaba iku, ana bukti sing nuduhake manawa abamectin bisa nyumbang kanggo pangembangan resistensi pestisida ing hama target, sing mbutuhake strategi manajemen sing ati-ati kanggo njaga efektifitase. Manajemen omo Integrasi (IPM) dianggo ing, nggabungake rotasi karo racun serangga beda lan pemanfaatan agen kontrol organik, bisa bantuan karo relieving gamble alangan lan nyuda katergantungan ing pestisida sintetik.

kesimpulan:

Kesimpulane, Bubuk abamektin minangka alat sing terkenal ing manajemen hama tetanèn, amarga sifat insektisida sing kuat lan aktivitas spektrum sing amba. Ing kasus apa wae, panggunaan kasebut kudu digandhengake kanthi ati-ati babagan akibat alami lan ketaatan marang praktik administrasi sing paling apik kanggo mbatesi bebaya kanggo makhluk non-target lan maju agribisnis ekonomi.

Cathetan:

  1. Nauen, Ralf. "Mode Tindakan Insektisida: Bali saka reseptor ryanodine." Ilmu Manajemen Hama, 2019.
  2. Stumpf, N., & Nauen, R. "Cross-resistance, inheritance, and biochemistry of abamectin resistance in Tetranychus urticae (Acari: Tetranychidae)." Ilmu Manajemen Hama, 2001.
  3. Jeschke, Peter, lan Matthias Drost. "Avermectins insektisida: konsep kanggo bioaktivitas." Tinjauan babagan Kontaminasi lan Toksikologi Lingkungan, 2011.
  4. Mulla, Mir S., et al. "Keracunan avermectins kanggo serangga akuatik." Journal of the American Mosquito Control Association, 1993.
  5. taman, Thomas C., lan William NHS Hancock. "Resistensi silang ing kelas insektisida avermectin: Nganyari." Ilmu Manajemen Hama, 2005.
Kirimi