Apa abamektin beracun kanggo asu?

2024-04-26 11:20:33

Pambuka:

Minangka proprietor asu sing mumpuni, penting kanggo ngerti bebaya potensial sing disedhiyakake dening zat kaya abamectin lan kanthi aman kanggo njaga kanca shaggy sampeyan.

Apa Abamektin lan Ngendi Iku Ditemokake?

Bubuk abamektin yaiku insektisida lan acaricide spektrum sing amba sing asale saka bakteri lemah Streptomyces avermitilis. Iki dijupuk saka bakteri lemah Streptomyces avermitilis lan umume digunakake ing agribisnis, obat-obatan Veterinary, lan kesejahteraan umum kanggo ngontrol macem-macem kewan omo. Abamektin dikenal kanthi gerakan sing kuat nglawan akeh kewan omo, vermin, lan nematoda, dadi piranti sing penting kanggo metodologi para eksekutif ing saindenging jagad.

blog-1-1

Abamektin ditemokake ing taun 1970-an sajrone program skrining sing tujuane nemokake senyawa anyar kanthi sifat insektisida. Para ilmuwan ing Institut Kitasato ing Jepang ngisolasi senyawa kasebut saka budaya Streptomyces avermitilis, bakteri sing manggon ing lemah. Panemuan abamectin lan senyawa sing ana gandhengane ngrevolusi praktik kontrol hama amarga khasiat sing dhuwur lan ora beracun kanggo manungsa lan mamalia liyane.

Abamectin minangka kombinasi saka rong senyawa sing ana hubungane: avermectin B1a lan avermectin B1b. Senyawa kasebut nduweni struktur lakton makrosiklik sing kompleks lan nduwe efek insektisida lan acaricidal kanthi ngiket reseptor spesifik ing sistem saraf target hama. Iki ngganggu transmisi neurotransmisi, nyebabake lumpuh lan pungkasane mati hama. Abamectin utamane ngarahake serangga lan mites kanthi ngganggu fungsi sistem saraf, nalika nuduhake keracunan minimal kanggo mamalia lan manuk.

Saliyane aplikasi pertanian, abamectin digunakake ing kedokteran hewan kanggo ngontrol infeksi parasit ing ternak, pets, lan kewan kanca. Iku sregep marang parasit njero lan njaba kayata nematoda gastrointestinal, lungworms, kewan omo, lan kutu. Bubuk abamektin formulasi kanggo nggunakake Veterinary bisa diakses minangka douses lisan, solusi suntik, langsung ing target obat, lan pour-ons. Pangukuran lan pengawasan sing cocog minangka dhasar kanggo njamin kontrol parasit sing kuat nalika mbatesi bebaya racun kanggo makhluk.

Asu bisa kena kontak karo abamectin liwat macem-macem kursus, kalebu mangan panganan utawa banyu sing najis, mbukak langsung kanggo panen utawa lemah sing diolah, utawa kontak karo barang-barang sing ngemot abamectin kayata obat-obatan serangga lan kutu. asu bisa kelakon yen produk iki ora disimpen kanthi aman utawa yen asu diijini akses kanggo wilayah dianggep.

Kepiye Abamektin Ngaruhi Anjing?

abamektin keracunan ing asu bisa mimpin kanggo sawetara gejala, gumantung ing dosis lan rute pajanan. Tanda-tanda umum keracunan abamectin ing asu kalebu muntah, diare, drooling, lesu, tremor, kejang, lan angel ambegan. Ing kasus sing abot, konsumsi abamectin sing akeh bisa nyebabake koma utawa pati.

Abamectin kalebu kelas senyawa avermectin, sing beracun banget kanggo asu. Malah jumlah cilik abamectin bisa nyebabake keracunan ing asu. Asu bisa diwenehi abamectin liwat ingestion tetanduran, lemah, utawa banyu sing tercemar, utawa liwat kontak karo permukaan sing diobati abamectin.

Abamectin kerjane kanthi ngganggu sistem saraf saka kewan omo lan parasit, nyebabake kelangan gerakan lan mati. Sayange, efek neurotoksik iki uga bisa mengaruhi asu.Efek sisih mbebayani abamectin ing asu kalebu tremor, kejang, lemes, kebingungan, lan lesu banget. Ing kasus sing serius, bisa nyebabake kuciwane ambegan lan mati.

Sawetara varietas asu, utamane ras akeh kaya Collies lan Australian Shepherds, luwih sensitif marang pestisida berbasis avermectin kaya abamectin. Asu sing duwe kecenderungan turun temurun kanggo responsif bisa nemoni respon sing luwih ekstrem marang keterbukaan abamectin, sanajan ing dosis sing luwih murah.

Yen sampeyan ngira yen asu sampeyan wis dilebokake utawa diwenehi abamectin, mula penting kanggo nggoleki pertimbangan Veteriner langsung. Perawatan bisa uga kalebu perawatan sing ndhukung kanggo ngatasi efek samping kaya dehidrasi lan kejang, uga administrasi resep kanggo ngimbangi efek saka zat beracun. Intervensi singkat minangka dhasar kanggo asil sing efektif lan mbatesi risiko keterlibatan jarak jauh. Nyegah paparan Bubuk abamektin minangka cara paling apik kanggo nglindhungi asu saka keracunan. Simpen pestisida kanthi aman supaya ora bisa digayuh pets lan tututi instruksi label kanthi ati-ati nalika nglebokake pestisida ing omah utawa kebon. Aja ngidini asu ngakses menyang wilayah sing diobati karo Abamectin nganti pestisida wis garing utawa ilang kanggo nyuda resiko ingestion utawa kontak kulit. Ngawasi asu kanthi rapet nalika ana ing njaba, utamane ing wilayah pertanian sing bisa digunakake abamectin, kanggo nyegah paparan sing ora disengaja.

Kepiye Pamilik Asu Bisa Nyilikake Resiko Paparan Abamectin?

Minangka pemilik asu, ana sawetara tahapan sing bisa ditindakake kanggo nyuda kemungkinan abamectin cilaka ing kanca shaggy. Iki kalebu:

  • Simpen pestisida kanthi aman: Simpen perawatan kutu lan kutu sing ngemot abamectin kanthi aman ing papan sing adhem lan garing sing adoh saka kewan lan bocah-bocah. Simpen produk ing kemasan asline kanthi label utuh kanggo nyegah penyalahgunaan utawa paparan sing ora disengaja. Buang wadhah kosong lan produk sing ora digunakake miturut peraturan lokal kanggo pembuangan sampah sing mbebayani, kayata lemari sing dikunci utawa gudang panyimpenan.
  • Waca label produk kanthi teliti: Waca kanthi ati-ati lan tindakake pandhuan label lan pancegahan sing diwenehake dening pabrikan produk kutu lan kutu. Pay manungsa waé kanggo Rekomendasi dosis, frekuensi aplikasi, lan instruksi khusus kanggo nggunakake. Aja nggunakake luwih saka jumlah sing disaranake utawa nggunakake produk sing dimaksudake kanggo spesies liyane ing asu sampeyan.
  • Ngawasi lingkungan asu sampeyan: Wigati babagan wilayah sing bisa digunakake abamectin, kayata kebon, kebon, utawa taman umum, lan ngati-ati supaya asu sampeyan ora kena kontak karo wilayah sing dirawat. Yen sampeyan ngelingi tumindak utawa efek samping sing ora umum, hubungi dokter hewan. cepet kanggo arah.
  • Gunakake alternatif sing aman kanggo pet: Coba nggunakake cara kontrol hama sing aman kanggo pet, kayata repellent alami utawa perawatan sing ora beracun. Aja nggunakake produk sing ngemot konsentrasi dhuwur Bubuk abamektin utawa bahan liyane sing duweni potensi mbebayani sing dimaksudake kanggo digunakake ing kewan liyane utawa ing setelan tetanèn. Mangga madosi produk disetujoni dening agensi peraturan biso dipercoyo kanggo nggunakake Veterinary, kanggo nglindhungi asu saka bahan kimia mbebayani.
  • Priksa rutin veteriner: Jadwal pemeriksaan rutin karo dokter hewan kanggo ngawasi kesehatan asu lan ngatasi masalah kanthi cepet.

Kajaba iku, jelajahi cara kontrol kutu lan kutu alami minangka alternatif kanggo perawatan kimia sing ngemot abamectin. Pilihan kaya anti-agen alami, balm obat, bumi diatom, lan nematoda bisa mbantu nglawan hama tanpa menehi asu marang sintetis sing bisa ngrusak. Dhiskusi karo dokter hewan utawa pakar perawatan kewan holistik kanggo proposal sing disesuaikan karo kabutuhan asu sampeyan.

Kanthi njupuk pancegahan kasebut lan tetep waspada, sampeyan bisa mbantu njaga asu sampeyan saka bebaya potensial abamectin lan zat-zat mbebayani liyane.

kesimpulan:

Ing kesimpulan, nalika Bubuk abamektin bisa dadi alat efektif kanggo ngontrol omo ing tetanèn lan Veterinary medicine, iku nuduhke risiko kanggo asu yen ingested utawa kapapar. Pangerten indikasi abamectin harming lan nindakake apa wae kanggo nyegah pajanan iku dhasar kanggo njamin kesehatan asu lan kesehatan.

Cathetan:

  1. "Lembar Fakta Teknis Abamectin." Pusat Informasi Pestisida Nasional.
  2. "Abamectin: Penilaian Risiko Kesehatan lan Ekologis Manungsa." Badan Perlindungan Lingkungan.
  3. "Ringkes Toksikologi: Toksikosis abamektin ing asu." Kedokteran Hewan, 2011.
  4. "Keracunan ing Anjing: Ringkesan Keracunan Abamektin." Merck Veterinary Manual.
  5. "Keracunan Abamectin ing Anjing." Saluran Bantuan Pet Racun.
Kirimi