Apa acarbose padha karo metformin?

2024-03-01 11:49:35

Metformin lan acarbose loro resep lisan digunakake kanggo nambani diabetes jinis 2, nanging padha bisa ing macem-macem cara. Punika gander ndhuwur kanggo ngisor carane loro pangobatan iki komparatif lan unik.

Apa Bedane Utama Antarane Acarbose lan Metformin?

Metformin lan acarbose Iki minangka resep lisan sing digunakake kanggo nambani diabetes jinis 2, nanging duwe kerangka kegiatan lan profil efek samping sing beda. Acarbose minangka inhibitor alpha-glucosidase sing nundha panyerepan pati saka usus cilik, dene metformin minangka biguanide sing nyuda produksi glukosa ati lan nambah sensitivitas insulin (1).

Salah sawijining prabédan utama ing antarane acarbose lan metformin yaiku mekanisme tumindak. Acarbose terus-terusan ngetutake asimilasi karbohidrat ing usus, dene metformin nyuda asil glukosa hepatik lan nambah resistensi insulin (2).

Kontras utama liyane yaiku ing wektu administrasi. Acarbose dijupuk kanthi cokotan utama saka dhaharan, sanajan metformin dijupuk karo dhaharan nanging ora persis ing wektu sing padha karo mangan (3).

Pabrik acarbose.webp

Babagan efek samping, acarbose bisa nyebabake kentut lan diare, dene metformin bisa uga nyebabake mual, muntah, lan masalah weteng (4).

Kajaba iku, efek ing tingkat A1C beda-beda ing antarane rong obat kasebut. Acarbose bisa nyebabake nyuda A1C, dene metformin kanthi rutin nyuda A1C kanthi 1-2% (5).

Manajemen bobot minangka area bedane liyane. Acarbose ora ana hubungane karo nyuda bobot utawa hipoglikemia, sanajan metformin bisa nyebabake nyuda bobot awak lan jarang nyebabake hipoglikemia (6).

Salajengipun, panggunaan sing disetujoni saka rong obat kasebut beda-beda. Metformin bisa digunakake minangka monoterapi utawa dikombinasikake karo obat diabetes liyane, dene acarbose mung disetujoni kanggo digunakake ing kombinasi karo diet lan olahraga utawa resep antidiabetik liyane (7).

Ing ringkesan, acarbose lan metformin nambah kontrol glikemik nanging kanthi mekanisme sing beda lan profil efek samping sing beda. Acarbose tumindak sacara lokal ing usus, dene metformin duweni efek sistemik sing luwih jembar. Ngerteni prabédan kasebut bisa mbantu panyedhiya layanan medis kanthi milih pilihan sing tepat nalika milih terapi sing paling pas kanggo pasien diabetes jinis 2.

 Nalika Acarbose Diresepake Metformin?

Acarbose bakal diwènèhaké kanggo metformin ing kahanan tartamtu, kalebu:

- Ing pasien sing ngalami efek samping gastrointestinal saka metformin kaya mual, muntah, utawa diare (8). Acarbose bisa uga luwih ditoleransi.

- Ing pasien kanthi fungsi ginjel cacat, amarga panggunaan metformin mbutuhake panyesuaian dosis utawa panyegahan ing penyakit ginjel (9).

- Kanggo pasien diabetes jinis 2 sing ora bisa njupuk metformin sing mbutuhake terapi kombinasi karo obat tambahan (10).

- Ing pasien prediabetes, amarga acarbose wis ditampilake kanthi modestly nyuda gerakan saka prediabetes menyang diabetes, nalika metformin durung diteliti lan disetujoni kanggo prediabetes (11).

- Kanggo pasien sing duwe kontraindikasi kanggo metformin, kayata gangguan kardiovaskular utawa penyakit ati, ing ngendi metformin mbebayani (12).

- Ing pasien sing mentas didiagnosis sing luwih seneng nyoba alternatif kanggo metformin luwih dhisik, amarga loro obat kasebut duwe pro lan kontra lan pilihan pasien bisa ndhikte pilihan (13).

- Ing kasus apa wae, metformin tetep dadi obat pilihan utama kanggo umume pasien diabetes jinis 2. Acarbose duwe peran sing luwih winates kanggo pasien sing ora toleran, utawa mbutuhake terapi kombinasi karo metformin.

 Apa Efek Samping Acarbose?


Acarbose minangka obat sing biasane digunakake kanggo ngobati diabetes jinis 2 kanthi mencet maneh penylametan pati ing awak. Nalika umume ditanggung, ana sawetara efek samping sing kudu dingerteni para klien.

Efek samping sing paling umum saka acarbose yaiku gastrointestinal. Iki minangka asil saka cara resep resep ing sistem pencernaan. Nganti 30% pasien bisa ngalami nyeri weteng, kembung, lan kembung. Kanggo nyilikake efek kasebut, dianjurake kanggo njupuk obat kasebut kanthi cokotan pisanan lan miwiti kanthi dosis sing luwih murah. efek sisih Swara wektu, gejala iki bisa nambah utawa abang dosis uga perlu. Saiki lan maneh, resep antidiarrheal bisa mbantu ngatasi efek samping iki. Mual, muntah, lan refluks asam bisa uga kedadeyan, nanging iki biasane sementara. Yen muntah terus, panggunaan acarbose kudu dihentikan. Diwiwiti kanthi dosis sing sithik lan mboko sithik nambah bisa nambah toleransi.

Efek samping sing luwih jarang, kedadeyan ing sangisore 2% pasien, kalebu migren, wooziness, watuk, enzim ati sing dhuwur, ruam kulit utawa gatal, lan throbs utawa nyeri otot. Penting kanggo menehi saran marang supplier perawatan medis yen ana efek samping kasebut.

Siji kauntungan saka acarbose diverged saka sawetara obatan diabetes liyane iku ora nimbulaké bobot mundhut utawa hipoglikemia. Nanging, panggunaane bisa uga diwatesi amarga efek samping gastrointestinal ing akeh pasien.

Kabeh sing dianggep, nalika acarbose minangka obat sing kuat kanggo ngatur diabetes jinis 2, kudu ngerti babagan efek opsional sing normal. Kanthi diwiwiti kanthi porsi sing sithik, njupuk karo panganan, lan mriksa efek samping sing serius, pasien bisa ngupayakake resistensi kanggo resep kasebut. Konseling pemasok layanan medis kanggo arah kanggo ngawasi efek sekunder tansah disaranake.

kesimpulan

Nalika loro acarbose lan metformin bisa digunakake minangka obat oral kanggo diabetes jinis 2, ana macem-macem sistem kegiatan, profil efek insidental, lan tujuan klinis sing cocog. Acarbose langsung nundha pencernaan lan nyerep karbohidrat, dene metformin nyuda produksi glukosa ati lan nambah sensitivitas insulin.

Metformin tetep dadi pilihan obat lini pertama kanggo umume pasien, dene acarbose duwe peran sing luwih winates ing wong sing ora toleran metformin utawa mbutuhake perawatan kombinasi. ngedhunake glukosa Pendidikan pasien sing tepat babagan efek samping sing dikarepake lan rekomendasi dosis bisa mbantu nambah kepatuhan lan sukses perawatan.

Cathetan Suku

1. Rena G, Hardie DG, Pearson ER. Mekanisme tumindak metformin. Diabetologi. 2017;60(9):1577-1585.

2. Blonde L. Pedoman lan algoritma perawatan antihyperglycemic saiki kanggo pasien diabetes mellitus jinis 2. Am J Med. 2010;123(3):S12-S18.

3. Bristol-Myers Squibb Company; AstraZeneca Pharmaceuticals. Informasi resep: tablet metformin hidroklorida lan tablet pelepasan metformin hidroklorida. situs web FDA. 

4. Bayer Pharmaceuticals. Informasi resep: Precose (tablet acarbose). situs web FDA. 

5. Van de Laar FA, Lucassen PL, Akkermans RP, Van de Lisdonk EH, Rutten GE, Van Weel C. Inhibitor alpha-glucosidase kanggo pasien diabetes tipe 2: asil saka review sistematis Cochrane lan meta-analisis. Perawatan Diabetes. 2005;28(1):154-163.

6. Maruthur NM, Tseng E, Hutfless S, et al. Pangobatan diabetes minangka monoterapi utawa terapi kombinasi adhedhasar metformin kanggo diabetes jinis 2: tinjauan sistematis lan meta-analisis. Ann Intern Med. 2016;164(11):740-751.  

7. American Diabetes Association. Pendekatan farmakologis kanggo perawatan glikemik: standar perawatan medis ing diabetes-2022. Perawatan Diabetes. 2022;45(Suppl 1):S125-S143.

8. McCreight LJ, Bailey CJ, Pearson ER. Metformin lan saluran pencernaan. Diabetologi. 2016;59(3):426-435.

9. Lalau JD. Asidosis laktat sing disebabake metformin: kedadeyan, manajemen lan pencegahan. Obat Saf. 2010;33(9):727-740.

Kirimi