Apa Ascorbyl Palmitate Bad kanggo Sampeyan?

2024-04-28 11:25:58

Pambuka:

Ascorbyl palmitate minangka bahan sing akeh melu ing perawatan kulit lan panganan, regane amarga sifat penguatan sel lan kapasitas kanggo nggedhekake jangka waktu panggunaan sing nyata. Nanging, pitakon babagan keamanan lan kemungkinan bebaya kanggo kesejahteraan manungsa. Ayo goleki topik iki kanggo misahake kasunyatan saka fiksi lan ngerti apa produk kasebut pancen ala kanggo sampeyan.

blog-1-1

Apa Potensi Resiko Ascorbyl Palmitate ing Perawatan Kulit?

Ing perawatan kulit, asring dipromosikan amarga kaluwihan penguatan sel lan kapasitas kanggo nggawe kolagen. Nanging, sawetara wong bisa nemoni tanggapan sing ora ramah nalika nggunakake item sing ngemot unsur iki. Keganggu kulit, abang, lan reaksi hipersensitif bisa dibayangake efek samping, utamane ing kulit sing alus utawa sensitif marang subordinat asam L-askorbat.

Bisa uga dadi fototoksik nalika ditampilake ing wayah awan, nyebabake respon kulit sing luwih akeh lan kerentanan kanggo kobongan sing ana gandhengane karo srengenge. Kanggo matesi bebaya fototoksisitas, penting kanggo nggunakake item perawatan kulit sing ngemot produk sing ana gandhengane karo tabir surya sing amba lan supaya ora mbukak srengenge sing suwe sawise aplikasi.

Ascorbyl palmitate kurang ajeg tinimbang macem-macem jinis asam L-askorbat, contone, asam askorbat, dadi cenderung kanggo oksidasi nalika disajikake ing udara, cahya, lan intensitas. Prodhuk sing dioksidasi bisa ilang kelangsungan urip lan keuntungan agen pencegahan kanker, bisa uga nyebabake gangguan kulit utawa respon antagonis. Kanggo njaga stabilitas barang-barang perawatan kulit sing ngemot produk kasebut, penting kanggo disimpen ing papan sing adhem lan surem lan adoh saka keterbukaan sing suwe kanggo hawa lan awan.

Kajaba iku, ana kuwatir yen panggunaan produk kanthi konsentrasi dhuwur ing produk perawatan kulit bisa nyebabake rasa ora nyaman ing kulit ing wayah awan, bisa uga nyebabake kobongan sing ana gandhengane karo srengenge lan cilaka srengenge. Nalika bebaya iki umume langka, iku penting kanggo ndandani tes produk perawatan kulit anyar lan ngobrol karo dermatologist yen sampeyan ngalami respon sing ora ramah.

Penting kanggo muter tes fix sadurunge nggunakake item perawatan kulit anyar sing ngemot produk kasebut, utamane kanggo wong kanthi latar mburi sing ditandhani sensitivitas kulit utawa kualitas responsif. Nalika nggabungake barang-barang sing ngemot produk menyang jadwal perawatan kulit, penting banget kanggo ngerti interaksi potensial lan nyoba ora nggunakake barang sing kontradiktif ing wektu sing padha.

Kanthi ngerteni risiko kasebut lan njupuk pancegahan sing cocog, para penggemar perawatan kulit bisa nggawe keputusan sing tepat babagan nggabungake produk sing ngemot. pendhapa ascorbyl menyang rutinitas perawatan kulit nalika nyuda efek samping.

Apa Ascorbyl Palmitate Nimbulake Efek Samping Nalika Digunakake?

Ingesting prodhuk liwat pangan utawa dietary tambahan umume dianggep aman kanggo paling individu. Nanging, kaya senyawa apa wae, ngonsumsi produk kanthi jumlah sing berlebihan bisa nyebabake efek samping. Sawetara individu bisa ngalami rasa ora nyaman ing gastrointestinal, kalebu mual, diare, utawa kram weteng, utamane nalika ngonsumsi turunan vitamin C dosis dhuwur.

Bisa sesambungan karo obat-obatan tartamtu. Umpamane, porsi asam L-askorbat sing dhuwur bisa nambah asupan wesi saka macem-macem panganan utawa tambahan, sing bisa uga angel kanggo wong sing nandhang beban wesi kaya hemochromatosis. contone, thinner getih utawa obatan kemoterapi. Wong sing njupuk obat kudu ngobrol karo pemasok layanan medis sadurunge nambah produk kasebut.

Nalika asam L-askorbat dikenal kanthi sifat penguatan sel, dosis dhuwur saka bahan-bahan sing diprodhuksi kaya prodhuk kasebut bisa nyebabake tekanan oksidatif ing awak. Iki amarga tingkat antioksidan sing berlebihan bisa ngganggu keseimbangan proses oksidatif ing sel. Suplemen jangka panjang kanthi porsi prodhuk sing dhuwur bisa uga bisa nyebabake karusakan oksidatif kanggo sel lan jaringan.

Kajaba iku, ana eksplorasi sing diwatesi babagan dampak saka panggunaan normal pendhapa ascorbyl , utamané ing konsentrasi dhuwur. Kontrol iku penting kanggo ngurangi risiko potensial, sanajan biasane dianggep aman dening badan pangaturan kaya EFSA lan FDA.

Umume dianggep aman nalika dikonsumsi kanthi jumlah sing cocog, nanging kaya suplemen utawa aditif panganan, bisa nyebabake efek samping ing kahanan tartamtu. Wong kudu eling nalika ngonsumsi dosis sing dhuwur, utamane yen dheweke duwe penyakit dhasar utawa njupuk obat sing bisa berinteraksi karo asam L-askorbat. Pancen cocog kanggo ngobrol karo layanan medis sing ahli sadurunge miwiti rutinitas peningkatan anyar, utamane yen sampeyan kuwatir babagan efek utawa reaksi sing potensial.

Apa sing dikandhakake para ahli babagan safety ascorbyl palmitate?

Pakar perawatan medis lan lembaga pangaturan umume nganggep produk kasebut ok kanggo digunakake ing perawatan kulit lan panganan nalika digunakake minangka terkoordinasi. Panel Pakar Kosmetik Ingredient Review (CIR) wis netepake kesejahteraan produk kasebut lan menehi alasan manawa produk perawatan kecantikan fokus nganti 10%.

Uga, dianggep aman kanggo digunakake ing item perawatan kulit dening FDA. Iki dieling-eling kanggo dhaptar bahan FDA sing GRAS kanggo digunakake ing panganan, obat-obatan, lan produk perawatan kecantikan. Sebutan iki nuduhake yen, yen digunakake kaya sing diarahake, produk kasebut ora bisa nyebabake cilaka kanggo konsumen.

nalika Ascorbyls Palmitate umume dianggep aman kanggo nggunakake topikal, sawetara ahli nuduhake yen ana riset long-term winates kasedhiya ing profil safety sawijining. Umume panaliten ngevaluasi safety lan khasiat produk wis ditindakake sajrone wektu sing cendhak, lan riset luwih akeh dibutuhake kanggo netepake safety kanthi nggunakake sing dawa lan asring.

kesimpulan:

Wong sing duwe kondisi kesehatan utawa sensitivitas tartamtu kudu ngati-ati lan takon karo profesional kesehatan sadurunge nggunakake produk sing ngemot produk. Keseimbangan lan panggunaan sing cocog penting kanggo mbatesi dampak sing ora ramah lan nambah kaluwihan senyawa sing bisa adaptasi iki.

Cathetan:

  1. Lin, FH, Lin, JY, Gupta, RD, Tournas, JA, Burch, JA, Selim, MA, ... & Fisher, GJ (2005). Asam Ferulic nyetabilake solusi vitamin C lan E lan ngganda photoprotection kulit. Jurnal Dermatologi Investigatif, 125 (4), 826-832.
  2. Heng, MC, Song, MK, Harker, J., Heng, MK, & Drug, D. (2005). Penindasan aktivitas phosphorylase kinase sing diakibatake obat ana hubungane karo resolusi psoriasis sing ditaksir dening paramèter klinis, histologis lan imunohistokimia. Jurnal Dermatologi Inggris, 152(4), 786-792.
  3. Pavlica, S., Gebhardt, R., & Reichling, J. (2009). Efek ascorbyl palmitate ing sel fibroblast kulit manungsa lan sel hepatoma manungsa. Jurnal panganan obat, 12(4), 790-795.
  4. Levine, M., Conry-Cantilena, C., Wang, Y., Welch, RW, Washko, PW, Dhariwal, KR, ... & Cantilena, LR (1996). Farmakokinetik vitamin C ing sukarelawan sehat: bukti tunjangan diet sing disaranake. Prosiding National Academy of Sciences, 93(8), 3704-3709.
  5. Draelos, Zoe Diana. "Dermatologi Kosmetik: Produk lan Prosedur." John Wiley & Sons, 2015.
Kirimi