Apa Ascorbyl Palmitate Beracun?

2024-04-25 14:35:01

Pambuka:

Ascorbyl palmitate minangka senyawa sing diprodhuksi kanthi nggabungake asam askorbat (asam L-askorbat) karo korosif palmitat, lemak ora jenuh sing ditampa saka minyak sawit. Iki ngisi macem-macem kabutuhan, kalebu panggunaan minangka penguatan sel kanggo prodcuts perawatan kulit kanggo nglawan radikal bebas lan minangka aditif ing panganan kanggo nyegah karusakan. Sanajan nggunakake tanpa wates, pitakonan tetep ana gegayutan karo kesejahteraan lan kemungkinan racun.

blog-1-1

Apa Ascorbyl Palmitate lan Cara Gunakake?

Prodhuk jinis iki, umume disebut ester asam L-askorbat, minangka anak perusahaan saka asam L-askorbat sing umum, sing ngusulake larut ing lemak lan lenga tinimbang banyu. Iki digawe liwat esterifikasi korosif askorbat karo asam palmitat, entuk senyawa sing luwih konsisten lan kurang condong kanggo oksidasi tinimbang asam askorbat normal.

Ing industri kosmetik, iki minangka bahan sing misuwur ing tingkat permukaan lan produk perawatan kulit amarga sifat penguatan sel lan kapasitas kanggo ningkatake kesejahteraan kulit. Iki digunakake ing macem-macem formulasi, kalebu:

  • Krim anti-tuwa: Iku nyuda anané kerut, garis-garis halus, lan indikasi sing beda-beda saka tuwa kanthi mateni radikal bebas lan nggawe animasi kolagen.
  • Serum pencerah: Iki ditambahake kanggo madhangi serum lan perawatan kanggo level kulit, bintik kusam, lan menehi komposisi sing apik.
  • Produk tabir surya lan perawatan srengenge: Ngapikake sipat fotoprotèktif saka tabir surya kanthi matèni radikal bebas sing diprakirakaké UV lan nyuda cilaka srengenge.

Ing industri panganan, asring digunakake minangka zat tambahan panganan kanggo sifat-sifat penguatan sel lan kapasitas kanggo nggedhekake umur beting kanggo panggunaan realistis barang panganan. Iki ditambahake ing macem-macem panganan olahan, kalebu:

  • Panggangan: Iki nyegah oksidasi lemak lan lenga ing produk sing digawe panas, saengga bisa nambah kesegaran lan umur simpan.
  • Lenga lan lemak: Asring ditambahake ing lenga masak, margarin, lan barang-barang adhedhasar lemak liyane kanggo nyegah tengik lan njaga kualitas.
  • Sereal sarapan: Digunakake ing sereal sarapan kanggo njaga kebaruan biji-bijian lan nyegah korupsi nutrisi lan suplemen.

Ing industri farmasi, pendhapa ascorbyl digunakake minangka agen Nyegah kanker ing rincian tamba kanggo njogo marang korupsi lan tetep munggah karo stabilitas saka bahan aktif. Biasane digunakake ing:

  • Suplemen vitamin lan mineral: Iki ditambahake kanggo nambah multivitamin lan mineral kanggo nyegah oksidasi nutrisi lan njamin kekuwatane.
  • Tablet lan kapsul obat: Iki digunakake minangka stabilisator ing formulasi farmasi kanggo ngluwihi umur beting obat lan njaga khasiat.

Apa Ana Masalah Keamanan Babagan Ascorbyl Palmitate?

Umume dianggep aman (GRAS) dening lembaga pangaturan nalika digunakake miturut praktik manufaktur sing apik. Nanging, padha karo bahan apa wae, mesthi ana kontemplasi kesejahteraan sing kudu dingerteni.

Reaksi alergi:

Sanadyan langka, sawetara individu bisa ngalami reaksi alergi marang prodhuk kasebut. Efek samping bisa uga kalebu tingling, abang, bengkak, utawa ruam nalika kena barang sing ngemot senyawa iki. Wong sing sensitivitas kanggo asam L-askorbat utawa zat sing ana gandhengane kudu waspada lan ngobrol karo layanan medis sing ahli sadurunge nggunakake barang sing ngemot produk kasebut.

Sensitivitas kulit:

Ing produk perawatan kulit, utamane sing duwe konsentrasi produk sing luwih dhuwur, sawetara wong bisa nemoni reaksi utawa gangguan kulit. Iki mesthi kedadeyan ing wong sing duwe kulit alus utawa sing duwe masalah dermatologis. Tes patch dianjurake, utamane nalika nyoba formulasi perawatan kulit anyar sing ngemot bahan iki.

Stabilitas:

nalika pendhapa ascorbyl luwih mantep tinimbang jinis asam L-askorbat sing bisa larut ing banyu, bisa uga ngrusak sawise sawetara wektu nalika ditampilake ing udara, cahya, lan intensitas. Barang-barang sing ngemot senyawa iki kudu dilebokake ing papan sing adhem lan surem lan ditutup kanthi rapet supaya tetep bisa urip. Produsen asring nambah stabilisator utawa antioksidan kanggo formulasi kanggo nambah stabilitas lan ndawakake umur beting.

Interaksi karo bahan liyane:

Bisa uga ana sesambungan karo bahan utawa obat-obatan tartamtu. Misale, bisa nambah retensi wesi saka macem-macem panganan utawa tambahan, sing bisa mupangati kanggo wong sing kekurangan zat besi nanging bisa uga beboyo kanggo wong sing ngalami beban wesi. Kajaba iku, wong sing njupuk obat utawa suplemen kudu ngobrol karo ahli perawatan medis kanggo njamin ora ana interaksi potensial utawa efek samping.

Kajaba iku, wong sing njupuk obat utawa suplemen kudu ngobrol karo ahli perawatan medis kanggo njamin ora ana interaksi potensial utawa efek samping.

Apa Sing Dikandhakake Pasinaon Ilmiah Babagan Keamanan Ascorbyl Palmitate?

Pasinaon ilmiah wis akeh mbiji keamanan produk kasebut, utamane babagan panggunaan ing panganan, obat-obatan, lan produk perawatan kecantikan. Sakabèhé, riset ngusulake manawa produk kasebut cocog kanggo panggunaan lan aplikasi sing efektif nalika digunakake ing konsentrasi sing disaranake. Mangkene ringkesan panemuan utama saka penyelidikan ilmiah:

Keamanan ing Pangan:

Macem-macem pemeriksaan toksikologis wis ditindakake kanggo ngevaluasi keamanan produk minangka zat tambahan panganan. pendhapa ascorbyl ditoleransi kanthi apik lan ora nyebabake risiko kesehatan sing signifikan nalika dikonsumsi ing jumlah diet sing khas.

Utamane digunakake minangka antioksidan ing produk pangan kanggo nyegah oksidasi lipid lan ngluwihi umur beting. Panliten wis nuduhake manawa bisa ngilangi radikal bebas lan nyegah proses oksidatif, saengga bisa njaga kualitas lan kesegaran panganan.

Iki disetujoni kanggo digunakake minangka aditif panganan dening lembaga pangaturan ing saindenging jagad, kalebu US Food and Drug Administration (FDA) lan European Food Safety Authority (EFSA). Iki diklasifikasikake minangka Generally Recognized as Safe (GRAS) dening FDA nalika digunakake miturut praktik manufaktur sing apik.

Keamanan ing Pharmaceutical:

Biasane digunakake ing formulasi obat minangka agen pencegahan kanker lan penstabil kanggo obat-obatan, nutrisi, lan bahan-bahan dinamis liyane. Panliten wis nuduhake yen nambah stabilitas lan khasiat produk farmasi tartamtu, utamane sing rentan kanggo degradasi dening oksidasi.

Riset wis netepake biokompatibilitas produk nalika dikontrol sacara lisan utawa topikal ing formulasi obat. Penyelidikan iki nemokake manawa bisa ditindakake dening awak lan ora nyebabake pengaruh antagonis nalika digunakake minangka koordinasi.

Keamanan ing Kosmetik:

  • Kompatibilitas kulit: Iki digunakake kanthi wiyar ing produk kosmetik amarga sifat antioksidan lan mupangat kulit. Penyelidikan klinis wis nuduhake kompatibilitas karo macem-macem jinis kulit lan kapasitas kanggo ngembangake hidrasi kulit, permukaan, lan umume katon.
  • Fotostabilitas: Asring digabungake menyang formulasi tabir surya kanggo nambah fotostabilitas lan nglindhungi kulit sing disebabake dening UV. Riset wis nuduhake manawa bahan-bahan dinamis liyane ing tabir surya, nyeret kecukupan ing srengenge mbukak.

kesimpulan:

Ing kesimpulan, safety saka pendhapa ascorbyl tetep dadi topik diskusi ing antarane para panuku, pakar layanan medis, lan organisasi administratif. Nalika umume digunakake ing perawatan kulit lan panganan, pitakonan isih ana babagan kemungkinan keracunan lan dampak jangka panjang. Eksplorasi luwih akeh dijangkepi bakal ngerti bebaya sing ana gandhengane karo senyawa sintetik iki lan njamin panggunaan sing aman ing macem-macem aplikasi.

Cathetan:

  1. Lee, JH, & Cho, JW (2008). Turunan asam askorbat disintesis kanthi kegiatan pemutihan kulit. Aplikasi Paten AS. 11/935,145.
  2. Lin, FH, Lin, JY, Gupta, RD, Tournas, JA, Burch, JA, Selim, MA, ... & Fisher, GJ (2005). Asam Ferulic nyetabilake solusi vitamin C lan E lan ngganda photoprotection kulit. Jurnal Dermatologi Investigatif, 125 (4), 826-832.
  3. Gokce, EH, Tuncay Tanrıverdi, S., & Ertan, G. (2015). Pembawa lipid berstruktur nano sing ngemot ascorbyl palmitate: karakterisasi lan studi rilis in vitro. Teknik kimia lan biokimia saben wulan, 29(3), 377-383.
  4. Dreher, F., & Gabard, B. (2010). Melatonin topikal ing kombinasi karo vitamin E lan C nglindhungi kulit saka eritema sing disebabake ultraviolet: studi manungsa ing vivo. Jurnal dermatologi kosmetik, 9(1), 40-46.
  5. Kameyama, K., Sakai, C., Kondoh, S., Yonemoto, K., Nishiyama, S., Tagawa, M., & Murata, T. (1996). Efek inhibisi magnesium L-ascorbyl-2-phosphate (VC-PMG) ing melanogenesis in vitro lan in vivo. Jurnal American Academy of Dermatology, 34(1), 29-33.
Kirimi