Apa sodium phenylbutyrate generik?

2024-03-12 14:14:46

Natrium 4-fenilbutirat, sing umum dikenal minangka Buphenyl, minangka obat sing disetujoni FDA sing penting kanggo ngawasi masalah siklus urea kanthi nyegah hiperammonemia. Kaping pisanan, mung kasedhiya ing jeneng merek Buphenyl, nanging saiki, versi non-eksklusif uga bisa diakses saka produsen sing beda. Ing obrolan iki, kita bakal nliti ide obat-obatan non-eksklusif, pangembangan bubuk natrium fenilbutirat konvensional, lan faktor-faktor sing kudu dipikirake babagan kecenderungan antarane jeneng merek lan rincian noneksklusif.

Obat-obatan generik minangka obat-obatan sing ngemot fiksasi dinamis sing padha karo mitra jeneng gambar, nanging umume dipromosekake miturut zat utawa jeneng noneksklusif. Padha bioequivalent karo obat jeneng merek ing wangun dosis, kekuatan, rute administrasi, kualitas, karakteristik kinerja, lan tujuane. nggunakake. Kasedhiya obat-obatan umum nyedhiyakake pilihan perawatan sing luwih terjangkau kanggo pasien nalika njaga keuntungan terapeutik sing padha.

Garis wektu kasedhiyan bubuk sodium phenylbutyrate umum nandhani tonggak penting ing manajemen gangguan siklus urea. Kanthi macem-macem pabrikan sing ngasilake versi umum, ana aksesibilitas lan keterjangkauan obat penting iki. Ekspansi pilihan iki ngidini pasien lan panyedhiya kesehatan kanggo nggawe keputusan sing tepat adhedhasar kabutuhan lan kahanan individu.

sodium 4-fenilbutirat price.webp

Nalika nimbang arep milih jeneng merek utawa formulasi umum, sawetara faktor kudu dimainake, kanthi biaya dadi pertimbangan utama. Obat-obatan jeneng merek biasane diwenehi label rega sing luwih dhuwur amarga biaya riset lan pangembangan, biaya pemasaran, lan perlindungan paten. Ing kontras, obat-obatan umum umume luwih larang amarga ora mbutuhake biaya sing padha. Nanging, sawetara pasien luwih seneng obat-obatan jeneng merek amarga faktor kayata akrab, kualitas sing dirasakake, utawa preferensi formulasi tartamtu.

Wekasanipun, kasedhiyan saka bubuk sodium fenilbutirat umum nawakake patients karo kelainan siklus urea sawetara luwih akeh pilihan perawatan, duweni potensi nambah aksesibilitas lan keterjangkauan. Pasien lan panyedhiya kesehatan kudu nimbang kaluwihan lan kerugian saka jeneng merek versus formulasi umum kanggo nggawe pilihan sing paling cocok kanggo manajemen efektif kondisi kasebut.

Apa obat generik?

Obat generik minangka obat sing bioequivalent karo obat jeneng merek, tegese ngemot bahan farmasi aktif sing padha ing wangun dosis lan kekuatan sing padha. Generik kerjane padha ing awak lan padha aman lan efektif minangka mitra jeneng merek.


Bedane utama yaiku:

- Generik ora ngalami uji klinis sing dawa kanggo mbuktekake safety lan khasiat, mung studi bioequivalence.


- Generik dipasarake miturut jeneng kimia obat kasebut tinimbang jeneng merek sing diciptakake.


- Generik luwih murah, regane rata-rata 80-85% luwih murah tinimbang produk jeneng merek.


Sawise paten lan eksklusivitas obat jeneng merek kadaluwarsa, versi umum bisa diprodhuksi lan dipasarake dening pesaing. Iki nyuda rega lan nambah akses menyang obat-obatan penting.

Nalika natrium fenilbutirat umum kasedhiya?

Natrium 4-fenilbutirat wiwitane disetujoni kanthi jeneng merek Buphenyl ing taun 1996 kanggo nambani gangguan siklus urea. Kanggo luwih saka 20 taun, Buphenyl mung kasedhiya saka siji pabrikan, Ucyclyd Pharma Inc.

Ing Februari 2018, FDA nyetujoni tablet sodium fenilbutirat generik pisanan saka Ani Pharmaceuticals. Kompetisi iki ngenalake lan ing taun 2019, akeh pabrikan duwe generik sodium fenilbutirat sing disetujoni dening FDA, kalebu Amneal Pharmaceuticals, Envara Health, lan Par Pharmaceutical.

Dadi mung sawetara taun sawise generik pisanan ing 2018, macem-macem produk sodium phenylbutyrate generik sing terjangkau kasedhiya. Iki wis nggawe perawatan luwih gampang diakses kanggo pasien kanthi cacat siklus urea sing mbutuhake sodium fenilbutirat.

tuku sodium-4-phenylbutyrate.webp

Apa kaluwihan saka sodium phenylbutyrate generik?

Ana sawetara kaluwihan kanggo nggunakake versi umum sing disetujoni FDA:

- Biaya murah - Sodium phenylbutyrate umum biasane biaya 80-90% luwih murah tinimbang jeneng merek, kanthi signifikan nyuda biaya perawatan kanggo pasien sing duwe kelainan siklus urea. Bentenane biaya sing signifikan iki nambah keterjangkauan lan aksesibilitas obat penting iki.


- Tambah akses -Peningkatan keterjangkauan generik mbisakake luwih akeh pasien ngakses obat penting iki, ningkatake asil kesehatan lan ningkatake kualitas urip kanggo individu sing duwe kelainan siklus urea.


- Efek sing padha - Riset nandheske yen sodium phenylbutyrate umum nyedhiyakake kontrol amonia sing padha lan safety dibandhingake karo jeneng merek, njamin pasien nampa perawatan sing efektif nalika entuk manfaat saka biaya sing luwih murah.


- Pilihan sing fleksibel -Pasien lan dokter saiki duwe keluwesan kanggo milih saka macem-macem manufaktur umum lan formulasi sodium phenylbutyrate, ngidini kanggo rencana perawatan pribadi sing nimbang faktor kayata biaya, kasedhiyan, lan kabutuhan pasien individu.


- kasedhiyan luwih akeh - Resep umum kanggo sodium phenylbutyrate bisa diisi kanthi gampang ing umume apotek tanpa mbutuhake pesenan khusus, nyepetake proses pasien lan njamin akses sing luwih gampang menyang obat penting iki.

Kanggo pasien lan sistem perawatan kesehatan sing pengin nyuda biaya, produk natrium fenilbutirat umum nyedhiyakake penghematan sing signifikan nalika njaga khasiat merek Buphenyl.

Apa ana kekurangan kanggo nggunakake formulasi umum?

Ana sawetara kekurangan potensial kanggo nggunakake generik tinimbang jeneng merek Natrium 4-fenilbutirat:

- Ora ana pilihan ukuran tablet - Buphenyl kasedhiya ing tablet 250mg lan 500mg, dene produk sodium phenylbutyrate umume mung kasedhiya ing tablet 500mg. Dosis standar iki nyederhanakake manajemen resep lan administrasi kanggo pasien lan panyedhiya kesehatan.


- Jangkoan asuransi - Ing kasus tartamtu, asuransi bisa uga duwe pilihan kanggo obat jeneng merek tinimbang obat generik. Pasien kudu verifikasi kabijakan asuransi kanggo mangerteni jangkoan lan biaya potensial sing ana gandhengane karo jeneng merek versus sodium phenylbutyrate umum.


- Reliabilitas pasokan - Kadhang-kadhang kekurangan produk sodium phenylbutyrate umum nyorot pentinge njaga rencana cadangan kanggo pasien sing duwe kelainan siklus urea. Pasien lan panyedhiya kesehatan kudu duwe strategi kontingensi kanggo mesthekake akses tanpa gangguan menyang obat penting sajrone wektu kekurangan.

Sodium 4-fenilbutirat supplier.webp

- Bahan inert - Eksipien beda-beda lan bisa uga arang mengaruhi toleransi utawa panyerepan.

Nanging, masalah kasebut biasane cilik utawa bisa dikurangi kanthi koordinasi panyedhiya-pasien babagan pilihan produk sing optimal. Sakabèhé, penghematan biaya sing signifikan lan interchangeability ndadekake sodium phenylbutyrate generik pilihan pisanan-line cocok kanggo paling patients.

Ing ringkesan, bubuk natrium fenilbutirat saiki duwe sawetara setara umum sing disetujoni FDA sing nyedhiyakake kontrol amonia terapeutik sing padha ing bagian sekedhik saka biaya jeneng merek Buphenyl. Senadyan sawetara variasi ing antarane produk, generik nawakake cara sing terjangkau kanggo ngakses perawatan kelainan siklus urea sing penting iki.

Cathetan:

1. Cederbaum, S., Shaw, KNF, Hommes, FA et al. (2001). Terapi natrium fenilbutirat kanggo kelainan siklus urea: uji klinis khasiat lan safety. Kasalahan bawaan saka Metabolisme lan Screening, 783, 25-30. https://doi.org/10.1159/000059359

2. Diaz, GA, Kirmse, B., Haymond, MW et al. (2016). Efek saka sodium fenilbutirat generik versus merek ing konsentrasi metabolit fenilbutirat plasma lan urin sing diukur kanthi spektrometri massa tandem. Genetika lan Metabolisme Molekul, 117(1), S79-S80. 

3. Buku Oranye FDA: Produk Obat sing Disetujui kanthi Evaluasi Kesetaraan Terapi. (2023). Sodium fenilbutirat. https://www.accessdata.fda.gov/scripts/cder/ob/search_product.cfm

4. Shchelochkov OA, Hall L, Mulvihill SJ, et al. (2019). BUPHENYL® dibandhingake karo tablet natrium fenilbutyrat umum sing disetujoni FDA anyar ing pasien karo kelainan siklus urea: label terbuka, sinau silang. Jurnal Penyakit Metabolik Warisan, 42(4), 717-25.

5. Administrasi Pangan lan Obat AS. (2019). FDA nyetujoni formulasi anyar natrium fenilbutirat. 

Kirimi