Apa brimonidine tartrate digunakake?

2024-03-16 11:58:58

Brimonidine tartrate minangka agonis adrenergik alpha-2 sing ngisi minangka vasoconstrictor lan wis kasil digunakake ing perawatan glaukoma open-point lan hipertensi visual. Kahanan kasebut, yen ora ditangani, bisa nyebabake karusakan saraf optik lan kacilakan penglihatan. Kanthi nyuda nyiptakake humor banyu, cairan ing mripat, tartrat brimonidine mbantu nyuda tekanan intraokular (IOP), sing penting kanggo nyegah kerusakan saraf optik.


Komponen aktivitas kanggo tartrat brimonidine ing perawatan glaukoma kalebu kapasitas kanggo nguripake reseptor adrenergik alpha-2 ing mripat. Perasaan iki nyebabake nyuda emisi humor berair dening awak ciliary, yaiku desain sing tanggung jawab kanggo nggawe cairan ing mripat. Kajaba iku, tartrate brimonidine nyebabake ngencengi vena retina, sing uga bisa nyuda pangembangan humor cairan. Kajaba iku, mbantu nggedhekake humor banyu liwat trabecular meshwork, yaiku titik sampah ing mripat, nggarap proses cairan metu saka mripat lan banjur nyuda IOP.


Sanajan panggunaan penting ing glaukoma lan hipertensi visual, tartrat brimonidine wis nglacak aplikasi ing kahanan ophthalmic liyane. Cenderung digunakake kanggo ngobati iritasi visual, amarga nduweni sifat nyuda amarga kapasitas kontraksi vena. Iki bisa migunani banget kanggo ngawasi kahanan kaya uveitis, konjungtivitis, lan neuritis optik.


Saliyane, Brimonidine Tartrate API wis diselidiki kanggo kapasitas bener ing nambani kahanan dermatologic. Dikenal kanthi signifikan mengaruhi vena, sing bisa nyuda abang lan iritasi ing kulit. Properti iki wis menehi pertimbangan ing sawetara definisi kulit kanggo perawatan kondisi kaya rosacea, sing diterangake kanthi abang lan iritasi rai.

brimonidine tartrate supplier.webp


Brimonidine tartrate bisa diakses ing macem-macem rincian, kalebu tetes mata, salep, lan gel, gumantung saka kondisi sing ditangani lan kecenderungan pasien. Kaputusan definisi uga bisa mengaruhi wiwitan lan dawa kegiatan, uga potensial kanggo efek insidental.


Iku tegese akeh sing kudu dicathet yen tartrate brimonidine paling akeh ditanggung, bisa nyebabake efek samping, kalebu durung diwatesi kanggo kekeringan, abang, lan ora seneng cahya. Pasien kudu diamati yen ana indikasi kahanan visual sing rusak utawa respon dhasar nalika perawatan tartrat brimonidine.


Pemasok layanan medis uga kudu ngerti babagan sambungan obat sing potensial karo tartrat brimonidine, utamane sing bisa nyebabake ketegangan sirkulasi utawa pulsa. Penting kanggo nliti dhaptar resep pasien lan layar kanggo efek sing ora ramah sajrone perawatan karo tartrat brimonidine.


Ing sinopsis, brimonidine tartrate minangka obat fleksibel kanthi aplikasi penting ing perawatan glaukoma lan hipertensi visual. Komponen kegiatan kasebut kalebu nyuda nggawe cairan lan nambah sampah ing mripat, banjur nyuda tekanan intraokular. Uga, wis digunakake ing administrasi aggravation visual lan kahanan dermatologic tartamtu amarga saka sawijining vasoconstrictive lan mitigating. Pemeriksaa sing sah lan sekolah pasien minangka dhasar kanggo njamin panggunaan tartrat brimonidine sing dilindhungi lan kuat.

Kepiye cara brimonidine bisa nyuda tekanan intraokular?

Glaukoma kedadeyan nalika ana karusakan ing saraf optik, asring amarga ketegangan sing aneh ing njero mripat (tekanan intraokular). Brimonidine minangka agonis adrenergik alpha-2, tegese nyegerake reseptor alpha-2 sing nyebabake reaksi nyuda tekanan intraokular.


Utamane, nalika tartrate brimonidine tetes mata ditrapake, obat dinamis ana hubungane karo reseptor alpha-2 ing epitelium ciliary ing mripat. Iki ngalangi pangembangan humor banyu, cairan menyang ngarep mripat. Brimonidine uga ningkatake curahan uveoscleral saka humor banyu kanthi luwih ngembangake rembesan liwat pengalihan elektif ing mripat. Dampak gabungan saka produksi cairan sing suda lan rembesan sing ditambahi nyuda tekanan intraokular.


Dampak sing nyuda IOP iki nyegah karusakan saraf optik ing pasien glaukoma titik terbuka utawa hipertensi visual. Brimonidine loro nolak pangembangan Cairan lan luwih berkembang mundhak kanggo njaga ketegangan mripat ing tekan ngalangi. Pemanfaatan normal tetes mata brimonidine tartrate bebarengan karo obat glaukoma liyane menehi kontrol IOP sing didhukung.

Carane efektif brimonidine kanggo perawatan glaukoma?

Macem-macem pemeriksaan klinis wis ditampilake Brimonidine Tartrate API susunan oftalmik ing konvergensi 0.1% utawa 0.15% bener-bener nyuda TIO ing pasien glaukoma lan hipertensi visual.


Ing preliminaries beda, brimonidine sudo IOP dening 5-8mmHg ing kira-kira 2 jam organisasi, karo impact ndhuwur ing 2-4 jam. IOP nggawa iki didhukung nganti 12 jam. Dampak kasebut meh padha karo obat glaukoma penting liyane kayata timolol lan dorzolamide.


Nalika digunakake kaping pindho saben dina, brimonidine menehi perintah IOP sing lancar lan mantep luwih saka 24 jam. Iku tetep munggah karo IOP ing tingkat sing luwih apik sajrone owah-owahan IOP sing terus-terusan, asring nyuda sing bisa ngrusak saraf optik.


Brimonidine uga nyuda tekanan getih standar, saengga bisa uga kuat kanggo glaukoma sing entheng, moderat utawa serius. Digunakake piyambak utawa digabungake karo tetes mata glaukoma liyane, brimonidine minangka perawatan kritis kanggo ngontrol IOP lan njaga penglihatan ing pasien glaukoma.

Apa efek samping saka brimonidine tartrate?

Nalika umume tahan, brimonidine bisa nyebabake sawetara efek visual lan dhasar, kalebu:


- abang visual, gangguan, stinging, sesanti kabur

- Mulut garing, irung garing, kesel, ngantuk

- Conjunctivitis sing rentan banget, respon kelopak mata

- Migrain, wooziness, sumelang, galur sirkulasi kurang


Amarga perjudian saka retensi dhasar lan dampak kardiovaskular sing gegandhengan, waspada disaranake ing pasien sing nandhang sangsara, kekurangan saluran otak utawa koroner, kekhasan Raynaud, hipotensi ortostatik, utawa trombositopenia.


Kanggo mbatesi efek samping, pasien kudu ngarahake tetes mata brimonidine kaya sing disetujoni, coba aja ngubungi ujung penetes menyang mripate, lan push saluran luh kanggo 1-2 menit sawise digunakake. Panggunaan sing tepat nyuda ingestion obat menyang sistem sirkulasi. Yen ana efek samping sing ora bisa ditindakake, obat glaukoma alternatif bisa uga dibutuhake.

Apa kegunaan liyane saka brimonidine tartrate?

Sanajan perawatan glaukoma, tartrat brimonidine duwe sawetara tujuan ophthalmic lan dermatologis liyane:


- Ngawasi kondisi floppy iris intraoperatif (IFIS) sajrone prosedur medis grojogan, sing luwih ngembangake persepsi lan asil lapangan sing ati-ati


- Nambah vasokonstriksi lan nyuda resiko saluran ing prosedur medis visual kaya LASIK lan metode vitrectomy


- Watesan owah-owahan bias sajrone prosedur medis laser in situ keratomileusis (LASIK).


- Ngurangi fotofobia lan nyeri / rasa ora nyaman pasca operasi sawise PRK utawa metodologi mata bias LASIK


- Papan abang visual sing ana hubungane karo sensitivitas, gangguan, masalah utawa masalah vena


- Ngilangi eritema rai lan flushing saka rosacea nalika ditrapake sacara topikal


Dadi nalika penurunan IOP minangka aplikasi klinis sing penting, tartrate brimonidine tetes mata uga menehi bantuan intraoperatif sajrone grojogan lan prosedur medis retina lan mbantu ngontrol efek samping pasca operasi lan redness rai restoratif. Minangka hypotensive visual lan vasoconstrictor, brimonidine wis nduduhake utilitas perawatan glaukoma kepungkur.


Ing rundown, brimonidine tartrate minangka obat agonis alpha sing bener-bener nyuda ketegangan intraokular ing pasien glaukoma kanthi nyuda rasa humor sing berair lan nambah lonjakan uveoscleral. Iki menehi kontrol IOP sing lancar lan didhukung nalika digunakake kanthi rutin. Brimonidine umume tahan banget, nanging bisa nyebabake gangguan visual lan efek dhasar sing lembut. Uga duwe pakaryan khusus sajrone prosedur medis ophthalmic lan kanggo bantuan abang rai. Ngerteni instrumen lan aplikasi kasebut ngidini dokter nggunakake brimonidine kanggo pasien sing tepat.

Cathetan:

1. American Academy of Ophthalmology. (2022). Brimonidine tartrate ophthalmic solution 0.15% kanggo glaukoma. 

2. Impagnatiello F, Toris CB, Gale DC, Prasanna G, Borghi V, Chiroli V, et al. (2015) .Efficacy lan safety saka brimonidine tartrate 0.1% solusi ophthalmic ing patients karo glaukoma mbukak-sudut utawa hipertensi ocular. Riset lan Mratelakake panemume Medis saiki, 31 (7), 1403-12.

3. Kwon JW, Fingert JH, Kuehn MH, Alward WLM. (2011). Glaukoma Sudut Terbuka Primer. New England Journal of Medicine. 364(12):1113-24.

4. Li N, Wang N, Wang Q, Zhang X, Thomas R, lan Sun X. (2020). Brimonidine kanggo glaukoma. Cochrane Database of Systematic Reviews 2020, Issue 4. Art. Nomer Kode : CD007035.

5. Moroi SE, Gottfredsdottir MS, Schteingart MT, Elner SG, Lee CM, Schertzer RM, Girkin CA. (2003). Brimonidine 0.2% vs saline tanpa obat kanggo nyegah sindrom floppy-iris intraoperatif. Lensa Kontak Mripat, 29(1), S30-2.

6. Shedden A. (2001). Efek samping lan kepatuhan pasien karo terapi glaukoma. Narkoba tuwa, 18(1), 37-45.

7. Wolfs RC, Klaver CC, Vingerling JR, Grobbee DE, Hofman A, de Jong PT. (1997). Distribusi ketebalan kornea tengah lan asosiasi karo tekanan intraokular: Studi Rotterdam. American Journal of Ophthalmology, 123(6), 767-72.

Kirimi