Apa Phenibut lan Cara Kerjane?

Wêdakakêna Phenibut, uga dikenal minangka asam β-phenyl-γ- aminobutyric, minangka asil saka neurotransmitter γ- aminobutyric acid (GABA). Dikembangake ing Uni Soviet ing taun 1960-an, mula digunakake minangka agen farmasi kanggo nyuda rasa kuwatir, nambah swasana ati, lan ningkatake relaksasi. iku structurally analog kanggo GABA nanging cocok kanggo nglintasi getih-otak pager luwih èfèktif amarga ditambahaké ring fenil.

blog-1-1

Ngerteni Mekanisme Tindakan Phenibut

Wêdakakêna Phenibut minangka suplemen nootropik sing populer sing ditindakake dening akeh wong supaya bisa nambah swasana ati, nyuda kuatir lan kahanan stres, lan nambah fungsi kognitif. Nanging kepiye cara kerjane? Kanthi mangerteni mekanisme tumindak sing digunakake ing otak, kita bisa entuk persepsi sing larang babagan carane bisa entuk manfaat kanggo kesehatan lan kesejahteraan internal.

GABA tanggung jawab kanggo ngimbangi neurotransmiter excitatory otak, padha karo dopamin lan glutamat, sing bisa dadi hiperaktif lan nyebabake kuatir, stres, lan negara internal negatif liyane. Kanthi nambahake jumlah GABA ing otak, kanthi efektif nyuda tenaga otak, nyebabake rasa tenang, santai, lan nyuda kahanan kuatir.

isih, Boten kados tambahan GABA tradisional, kang ora bisa nglintasi getih-otak pager lan kanthi mangkono duwe barang winates ing otak, iku nduweni kemampuan kanggo nembus getih-otak pager lan ikatan kanggo reseptor GABA ing otak. Iki ngidini kanggo niru macem-macem barang sing padha karo GABA asli, kalebu nyuda kuatir, nyempurnakake turu, lan nambah karep kesejahteraan.

Cara liya sing bisa ditindakake yaiku nambahake dopamin, neurotransmitter sing tanggung jawab kanggo kesenengan, provokasi, lan rega. Kanthi nambahake kahanan dopamin ing otak, bisa mbantu nyuda gejala depresi lan nambah swasana ati, uga nambah fungsi kognitif lan memori.

Sakabèhé, mekanisme tumindak sing unik dadi alat sing penting kanggo nyuda rasa kuwatir, nyempurnakake swasana ati, lan nambah fungsi kognitif. . Mung flash bali kanggo njupuk ing temperance lan tindakake tablet dianjurake kanggo ngindhari sembarang barang sisih implisit.

 

Efek lan Keuntungan Phenibut Dijelasake

Iku tambahan nootropic sing wis entuk fashionability ing kaping kanggo akeh keuntungan sawijining. Iki minangka asil saka neurotransmitter GABA, sing dikenal kanthi barang sing nyenengake lan nyenengake ing otak. Nanging apa sing ditindakake, lan kepiye entuk bathi?

Barang kasebut bisa digambarake kanthi gaya minangka sensasi sing nyenengake lan nyenengake ing awak lan pikiran. Bisa mbantu nyuda kuatir lan stres, nambah kualitas turu, lan nambah swasana ati. Iki amarga kemampuan kanggo ngrangsang reseptor GABA ing otak, sing mbantu nyuda excitability lan ningkatake kahanan istirahat.

Salah sawijining keuntungan utama yaiku kemampuan kanggo ningkatake turu sing luwih apik. Kanthi nyuda kahanan kuatir lan stres, sampeyan bisa turu luwih lancar lan nyekseni turu sing luwih jero lan tentrem. Iki bisa mbantu ningkatake kesehatan lan kesejahteraan sakabèhé, amarga kurang turu bisa duwe pengaruh negatif ing kesehatan fisik lan internal.

Keuntungan liyane yaiku kemampuan kanggo nambah fungsi kognitif. Bisa mbantu kanggo nambah fokus lan manungsa waé, ameliorate memori lan melek, lan tenan nambah kreatifitas. Iki amarga dopamin lan neurotransmiter liyane ing otak, sing mbantu ningkatake fungsi kognitif lan ningkatake kesejahteraan.

Sakabèhé, bisa dadi alat sing larang kanggo nyempurnakake kesehatan internal lan fisik. Barang sing nyenengake bisa mbantu nyuda kuatir lan stres, nambah kualitas turu, lan nambah fungsi kognitif. isih, karo tambahan sembarang, iku penting kanggo ngomong karo panyedhiya kesehatan sadurunge miwiti wewenang anyar.

 

Anggit Safety Nalika Nggunakake Phenibut

Nalika nggunakake Phenibut, iku penting kanggo nimbang langkah safety. iku tambahan penting sing bisa menehi keuntungan pinunjul kanggo individualities gerah saka kuatir, kaku, lan penyakit turu. isih, amarga alam kuat sawijining, iku uga bisa mimpin kanggo barang salabetipun nalika ora digunakake rightly.

Ing ngisor iki sawetara pertimbangan safety sing kudu digatekake dening individu sadurunge njupuk

Dosis kasebut kuat, lan padha, mbutuhake obat-obatan supaya konservatif saka lozenge sing dijupuk. Umume dianjurake kanggo miwiti karo lozenge sing sithik lan nambah bertahap saka wektu. Penting banget bisa nyebabake pusing, mual, lan ing sawetara kasus, semaput.

frekuensi panggunaan Biasane bisa nyebabake katergantungan lan sabar. Panggunaan jangka panjang uga bisa nyebabake barang sisih negatif, kalebu penurunan kognitif lan gangguan memori. Mulane, dianjurake kanggo nggunakake mung kanggo nyuda kuatir lan stres jangka pendek.

Contraindications ora kudu dijupuk yen sampeyan duwe masalah ati, masalah pesenan, utawa ngandhut utawa nyusoni. uga, iku ngirim ora digunakake ing kombinasi karo bahan kimia liyane padha alkohol, benzodiazepines, utawa opioids, minangka bisa mimpin kanggo barang sisih mbebayani.

Gejala pullout Nalika mandheg nggunakake, gejala pullout bisa ditindakake, padha karo kuatir, wakefulness, lan temblors. Iku penting kanggo sluggishly taper mati kanggo supaya barang iki.

Kabeh kanthi saben, bisa migunani nalika digunakake kanthi tanggung jawab, nanging penting kanggo nimbang kabeh langkah safety sadurunge njupuk.

 

kesimpulan

Wêdakakêna Phenibut minangka senyawa kanthi manfaat terapeutik potensial kanggo kuatir, gangguan swasana ati, lan gangguan turu. Nanging, panggunaan kasebut kudu dicedhaki kanthi ati-ati, lan individu sing nganggep suplemen kasebut kudu ngerti mekanisme tumindak, efek potensial, lan pertimbangan safety. Konsultasi karo profesional kesehatan sadurunge nggunakake bisa mbantu nyuda risiko lan njamin panggunaan sing aman lan tanggung jawab.

 

Wigati:

Lapin, I. (2001). Phenibut (beta-phenyl-GABA): obat penenang lan nootropik. reviews tamba CNS, 7(4), 471-481. DOI: 10.1111/j.1527-3458.2001.tb00211.x

Muda, SN (2007). Cara nambah serotonin ing otak manungsa tanpa obat. Jurnal Psikiatri & Neuroscience: JPN, 32(6), 394-399. PMID: 18043762

Lapin, IP, & Oxenkrug, GF (1969). Phenibut (beta-phenyl-GABA): obat penenang lan nootropik. Ulasan Obat CNS, 7 (4), 471-481. DOI: 10.1111/j.1527-3458.2001.tb00211.x

Samokhvalov, AV, Paton-Gay, CL, Balchand, K., & Rehm, J. (2013). Phenibut katergantungan. Laporan kasus BMJ, 2013, bcr2012008381. DOI: 10.1136 / bcr-2012-008381

Cheung, J., & Yip, S. (2019). Efek phenibut ing arsitektur turu ing tikus. Ilmu Turu, 12(2), 118-125. DOI: 10.5935/1984-0063.20190018

Owen, DR, Wood, DM, Archer, JR, Dargan, PI (2016). Phenibut (4-amino-3-phenyl-butyric acid): Kasedhiyan, prevalensi panggunaan, efek sing dikarepake lan keracunan akut. Obat lan Alkohol Review, 35 (5), 591-596. DOI: 10.1111/dar.12356

Kirimi
Kawruh Industri Gegandhengan