Apa polymyxin b sulfat digunakake kanggo?

2024-02-29 10:33:21

Bakteri apa sing ditambani polymyxin B?

Polymyxin B sulfat minangka obat antibiotik sing kuat sing dimaksudake kanthi jelas kanggo target lan nambani penyakit sing disebabake dening mikroorganisme tartamtu. Minangka individu saka kelas polymyxin agen anti-infèksi, polymyxin B utamané sregep marang organisme mikroskopik gram-negatif, kang duwe struktur tembok sel rumit sing ndadekake intrinsik kebal kanggo akeh antibiotik. Ing ngisor iki sawetara bakteri kunci sing bisa diobati kanthi efektif dening polymyxin B:

Pseudomonas aeruginosa:

Pseudomonas aeruginosa minangka bakteri gram-negatif khas sing dikenal bisa nyebabake infeksi serius, utamane ing individu sing duwe kerangka tahan utawa penyakit sing ora kuwat. nyebabake radhang paru-paru), saluran kemih (nyebabake penyakit saluran kemih), kulit (nyebabake penyakit ciloko), lan jaringan alus. Polymyxin B ing pirang-pirang kasus digunakake kanggo ngobati infeksi sing digawe dening Pseudomonas aeruginosa amarga cukup kanggo nargetake patogen iki.

Polimiksin B sulfat api.webp

Escherichia coli (E. coli):

Escherichia coli minangka bakteri gram-negatif, dene umume galur E. coli dilindhungi, sawetara bisa ngrusak lambung kanthi khusus. Jenis E. coli sing patogen bisa nyebabake efek sekunder kaya entrails gratis, najis ing bagean urin, lan, ing kasus sing luwih serius, penyakit sistem sirkulasi.

Klebsiella pneumoniae:

Klebsiella pneumoniae dikenal kanthi kapasitas kanggo ningkatake resistensi saka pirang-pirang antibiotik, mula nyoba ngobati. Polymyxin B kaping pirang-pirang dianggep minangka pilihan perawatan mundur pungkasan kanggo penyakit sing disebabake dening jinis Klebsiella pneumoniae sing tahan multidrug, utamane ing pasien sing dirawat ing rumah sakit utawa sing duwe kerangka tahan kompromi.

Acinetobacter baumannii:

Acinetobacter baumannii minangka bakteri gram-negatif sing muncul minangka mikroorganisme sing gegandhengan karo keuntungan klinis gedhe, utamane ing unit perawatan terkonsentrasi lan ing antarane pasien sing lara kritis. Bakteri iki misuwur amarga menehi keamanan saka carbapenems lan fluoroquinolones, rong jinis antibiotik. salah siji saka Bunch cilik saka spesialis kontaminasi counter sing tetep efektif marang galur Acinetobacter baumannii multidrug-aman, arep karo kaputusan perawatan dire kanggo penyakit ngrambah dening organisme iki.

Bakteri Gram-Negatif liyane:

Sanajan mikroorganisme sing kasebut ing ndhuwur, polymyxin B uga bisa target lan nambani mikroba gram-negatif liyane, contone, spesies Enterobacter, Serratia marcescens, lan spesies Proteus. Organisme mikroskopik iki bisa uga ora kebal marang pirang-pirang kelas anti-mikroba lan bisa nyebabake macem-macem kontaminasi, kalebu penyakit sistem sirkulasi lan urin. Mekanisme tumindak Polymyxin B sing nglibatake gangguan membran sel bakteri ndadekake senjata kasebut minangka senjata sing migunani tumrap patogen sing nantang kasebut.

Ing rundown, polimiksin B sulfat minangka resep anti-infèksi dhasar kanggo perawatan kontaminasi sing disebabake dening macem-macem mikroorganisme gram-negatif. Polymyxin B pancen nglawan mikroba sing ora aman iki lan nambah kesejahteraan lan kamakmuran wong sing kena pengaruh kanthi ngganggu film sel bakteri.

Apa polymyxin B antijamur utawa antibakteri?

Polymyxin B sulfat didelegasikan minangka agen antibakteri, sing umume digunakake kanggo target lan mbuwang penyakit bakteri kanthi ngganggu lapisan sel mikroorganisme sing ora duwe pertahanan. Nalika polymyxin B minangka antibiotik sing kuat nglawan bakteri, penting kanggo ngerti yen perawatan jamur ora dirancang.

Infèksi jamur disebabake macem-macem jinis jamur, kalebu ragi lan jamur, lan mbutuhake obat antijamur sing jelas kanggo perawatan sing kuat. Beda karo bakteri, jamur duwe desain sel tartamtu lan instrumen pangembangan lan generasi, nggawe dheweke kebal karo agen antibakteri kaya polymyxin B. Resep antijamur target bagean eksplisit saka sel parasit, contone, tembok sel utawa film sel, kanggo ngalangi pangembangan nular lan ngrusak. penyakit.

Polymyxin B sulfate.webp

Senadyan cara polimiksin B ora bisa digunakake kanggo ngobati kontaminasi parasit, sawetara pamriksan ngusulake yen polimiksin B bisa duwe tumindak antijamur marang perkembangan sing jelas. Contone, riset wis nuduhake yen polymyxin B bisa nuduhake sawetara efek nyandhet marang spesies Candida, yaiku makhluk licik biasa sing diwajibake kanggo kontaminasi ragi ing individu. , lan obat antijamur kanthi profil kecukupan lan kesejahteraan sing dituduhake umume disenengi kanggo perawatan infeksi jamur.

Pemasok perawatan medis kudu misahake penyakit bakteri lan parasit nalika milih perawatan antimikroba sing cocog. Kontaminasi bakteri biasane diobati nganggo agen anti-infeksi, kayata polymyxin B, dene penyakit parasit mbutuhake obat antijamur sing disesuaikan karo jinis pertumbuhan tartamtu sing nyebabake kontaminasi. Nggunakake sawetara agen antimikroba sing ora bisa ditampa bisa nyebabake kuciwane perawatan, gerakan infeksi, lan kemungkinan pangembangan resistensi obat.

Ing rundown, polimiksin B sulfat minangka agen antibakteri sing kuat marang organisme mikroskopis gram-negatif nanging ora nduweni sifat antijamur sing penting. Sanadyan ana sawetara bukti sing diwatesi sing ngusulake kemungkinan gerakan antijamur polimiksin B nglawan pertumbuhan tartamtu, panyedhiya layanan medis kudu gumantung marang resep antijamur sing wis ditemtokake kanggo terapi infeksi jamur. praktik klinis.

Carane polymyxin B diterbitake?

Polymyxin B sulfat kasedhiya ing macem-macem formulasi, contone, krim kulit, salep, irungnya mripat, lan aransemen suntik. Teknik administrasi gumantung marang sifat lan keruwetan penyakit sing ditangani.

Kanggo kontaminasi kulit, krim kulit lan perawatan sing ngemot polymyxin B ditrapake langsung menyang wilayah sing kena pengaruh. Iki ngidini obat kanggo target infeksi ing situs aplikasi.

Amarga infèksi mripat, polymyxin B disaranake kanthi rutin minangka tetes mata, sing diwenehake langsung menyang mata kanggo nglawan penyakit kaya konjungtivitis utawa keratitis.

Ing tambahan infèksi dhasar serius, aturan suntik polymyxin B bisa diatur intravenously ing pengawasan saka ahli perawatan medical. Iki ngidini obat kasebut disebar ing kabeh awak kanggo target infeksi dhasar sing disebabake dening bakteri sing rentan.

Ora preduli apa formulasi kasebut, penting kanggo wong tetep netepi dosis sing disaranake lan instruksi administrasi sing diwenehake dening ahli perawatan medis. Adhering kanggo aturan disaranake njamin panguripan saka perawatan nalika matesi gamble bisa efek secondary.

Ing Perusahaan Yihui, kita nawakake polimiksin B sulfat lan produk farmasi liyane sing berkualitas tinggi kanggo nyukupi macem-macem kabutuhan medis. Barang kita ngliwati kontrol kualitas sing lengkap kanggo njamin kesejahteraan lan kecukupan. Mangga maju lan kita ing sales@yihuipharm.com karo panjalukan utawa pitakonan. Kita bebas mbantu sampeyan.

Kirimi