Apa kelarutan sodium 4-fenilbutirat?

2024-03-12 14:16:18

Natrium 4-fenilbutirat (PB) minangka obat penting sing digunakake kanggo ngatasi macem-macem kelainan, kalebu cacat siklus urea lan fibrosis kistik. Siji aspek penting sing mengaruhi khasiat yaiku profil kelarutan. Kelarutan nemtokake jumlah PB sing bisa larut ing pelarut tartamtu, nyebabake bioavailabilitas lan aktivitas farmakologis ing pasien.

Ngerteni kelarutan PB penting kanggo nyetel rekomendasi administrasi. Contone, yen PB nduweni kelarutan sing sithik, dosis sing luwih dhuwur bisa uga dibutuhake kanggo nggayuh tingkat terapeutik ing aliran getih. Kosok baline, yen nduweni kelarutan dhuwur, dosis sing luwih murah bisa uga cukup, nyuda risiko efek samping.

Ngapikake kelarutan PB bisa dadi penting ing kasus sing mbutuhake dosis sing luwih dhuwur utawa nalika pasien angel ngulu pil gedhe. Macem-macem teknik bisa ningkatake kelarutan, kayata ngrumusake PB dadi suspensi cair utawa nggunakake pendekatan prodrug kanggo nambah kelarutan banyu.

Kajaba iku, kemajuan ing teknologi farmasi, kayata formulasi nano utawa teknik dispersi padhet, nawakake strategi sing janjeni kanggo nambah kelarutan PB lan pungkasane ningkatake khasiat terapeutik.

Ing ringkesan, pangerten profil kelarutan sodium 4-fenilbutirat penting kanggo ningkatake organisasi lan asil remedial. Kanthi nerusake eksplorasi lan kemajuan, kita uga bisa nyempurnakake metodologi kanggo nganyarke solvabilitas PB, njamin pilihan perawatan sing luwih apik kanggo pasien sing ngalami gurun siklus urea, fibrosis kistik, lan kondisi liyane sing gegandhengan.

natrium 4-fenilbutirat supplier.webp

 Apa kelarutan sodium 4-fenilbutirat ing banyu?

Cairan solvency saka natrium 4-fenilbutirat kira-kira 0.14 g/mL ing suhu kamar. Konsentrasi maksimal kanggo solusi oral yaiku 25-40 mg / mL.

Sodium 4-fenilbutirat nuduhake kelarutan gumantung pH, kanthi kelarutan tambah ing kahanan asam. Dissolvabilitas munggah dadi 0.3 g / mL ing pH sekitar 2, lan nyuda dadi 0.03 g / mL ing pH 8.

Ing solvency apes ing banyu nonpartisan asalé saka sifat asam lemah saka PB (pKa watara 5). Ing kondisi pH sing kurang, jumlah obat sing luwih akeh diionisasi dadi partikel fenilbutirat pelarut. Nanging, ing pH sing ora bias, luwih akeh sing percaya marang watu larang korosif gratis sing ora larut.

Faktor-faktor kaya suhu, pH, lan organisasi pengaturan dhasar mengaruhi kelarutan sodium 4-fenilbutirat. Iki kudu dideleng kaya ing ngrancang definisi lisan lan strategi disintegrasi.

Kepiye kelarutan kurang mengaruhi administrasi PB?


Kelarutan banyu winates saka natrium 4-fenilbutirat duwe implikasi kanggo administrasi kanggo pasien:


- Tablet luwih disenengi tinimbang suspensi - Tablet njamin dosis sing konsisten amarga formulasi sing stabil, ora kaya suspensi, sing kelarutan sing kurang bisa nyebabake variasi ing pangiriman dosis.


- Njupuk karo wedang ngandhut asam -Administering sodium 4-phenylbutyrate karo apel utawa jus jeruk nambah pembubaran lan panyerepan, duweni potensi nambah efektifitas ing nambani kelainan kaya cacat siklus urea lan cystic fibrosis.


- Dibagi dosis - Dibagi total dosis saben dina saka sodium 4-phenylbutyrate mbantu nyegah supersaturation saka adi usus lan udan sakteruse, mesthekake panyerepan optimal lan khasiat kanggo nambani kahanan kayata cacat siklus urea lan cystic fibrosis.


- Aja panganan alkalin -Susu utawa antacids, nalika dijupuk concomitantly karo sodium 4-phenylbutyrate, bisa impede pembubaran dening mundhakaken pH saka ngambakake gastrointestinal, duweni potensi ngurangi efektifitas ing nambani kelainan kayata cacat siklus urea lan cystic fibrosis.


- Aja ngunyah tablet - Ngunyah tablet sodium 4-fenilbutirat nambah area permukaan, mbantu pembubaran. Nanging, uga nyegah paparan asam lambung sing luwih dhuwur, sing bisa nyebabake panyerepan lan khasiat obat kasebut kanggo nambani kelainan kayata cacat siklus urea lan fibrosis kistik.


- Simpen ing wilayah sing adhem lan garing - Kelembapan lan panas bisa ngrusak sodium 4-fenilbutirat (PB) ing wangun tablet, sing nyebabake degradasi bahan aktif. Degradasi iki kompromi khasiat obat kasebut, nandheske pentinge kondisi panyimpenan sing tepat kanggo njaga potensi lan efektifitas terapeutik.

pangerten bubuk natrium fenilbutiratSifat kelarutan ngidini optimalisasi rekomendasi dosis kanggo entuk manfaat terapeutik maksimal.

sodium 4-fenilbutirat price.webp

Teknik apa sing ningkatake kelarutan sodium 4-fenilbutirat?

Sawetara pendekatan pharmaceutical bisa mbantu ngatasi kelarutan sodium 4-fenilbutirat ing banyu:

- Formasi uyah - Ngonversi natrium 4-fenilbutirat (PB) dadi bentuk uyah natrium kanthi signifikan ningkatake kelarutan dibandhingake karo asam bebas. Modifikasi iki nambah bioavailabilitas lan khasiat obat kasebut, menehi pilihan perawatan sing luwih efektif kanggo kelainan kayata cacat siklus urea lan fibrosis kistik.


- Nanopartikel - Ngurangi ukuran partikel obat menyang skala nano kanthi signifikan nambah area permukaan, sing nyebabake tingkat pembubaran sing luwih cepet. Peningkatan ing pembubaran iki nambah bioavailabilitas obat lan khasiat terapeutik, menehi keuntungan potensial kanggo perawatan macem-macem kondisi medis.


- Surfactants - Agen kayata polysorbate 80 nambah wetting lan solubilization kanthi mbentuk micelles. Micelles iki encapsulate obat-obatan sing ora larut, ningkatake dispersibilitas ing larutan banyu lan pungkasane nambah kelarutan lan bioavailabilitas, mbantu pangiriman obat lan asil terapeutik sing luwih efektif.


- Kompleksasi - Kompleks siklodekstrin ningkatake kelarutan natrium 4-fenilbutirat (PB) kanthi ngenkapsulasi wilayah hidrofobik. Enkapsulasi iki nambah dispersibilitas PB ing larutan banyu, nggampangake pembubaran lan ningkatake bioavailabilitas, pungkasane ningkatake efektifitas terapeutik kanggo nambani kondisi kaya cacat siklus urea lan fibrosis kistik.


- Lipid kendaraan - Formulating sodium 4-phenylbutyrate (PB) karo lenga utawa lipid nggawe emulsions utawa sistem self-emulsifying kanggo pangiriman tamba. Sistem iki ningkatake kelarutan, stabilitas, lan panyerepan PB, ningkatake bioavailabilitas lan khasiat terapeutik kanggo nambani kelainan kayata cacat siklus urea lan fibrosis kistik.


- Prodrug - Ngenalake gugus polar liwat modifikasi kimia nambah kelarutan banyu sodium 4-phenylbutyrate (PB). Modifikasi iki nambah interaksi PB karo molekul banyu, ningkatake dispersibilitas lan pembubaran, pungkasane ningkatake bioavailabilitas lan efektifitas terapeutik kanggo ngatur kahanan kaya cacat siklus urea lan fibrosis kistik.


Nalika tablet umume, njelajah formulasi alternatif bisa entuk manfaat kanggo pasien sing ora bisa nggunakake tablet lisan. Kelarutan sing ditingkatake ora mung nambah pilihan administrasi lisan nanging uga nggampangake solusi intravena kanggo kahanan sing mbutuhake nutrisi parenteral. Versatility iki njamin sing natrium 4-fenilbutirat (PB) bisa ditindakake kanthi efektif kanggo nyukupi kabutuhan pasien sing beda-beda, ningkatake aksesibilitas lan efektifitas perawatan.

Ing ringkesan, bubuk natrium fenilbutirat nuduhake kelarutan sing relatif kurang ing kondisi netral, banyu, nanging kelarutan mundhak ing lingkungan asam. Ngatur pedoman administrasi kanggo pH lan formulir dosis sing tepat ngoptimalake pembubaran PB. Various strategi pharmaceutical uga menehi kesempatan kanggo nambah kelarutan lan nggedhekake cara pangiriman PB kanggo nambah penak lan asil sabar.

Cathetan:

1. Beaulieu H, Lavoie J, Nucci NV, Jann MW, Allie ND, Mason P, et al. (2016). Farmakokinetik natrium fenilbutirat sawise administrasi tablet natrium fenilbutirat siji lan kaping pirang-pirang kanggo pasien diwasa lan bocah lan sawise administrasi cairan proprietary dosis siji kanggo pasien pediatrik. Jurnal Farmakologi Klinis, 56(12), 1582-1590.

2. Díaz GC, Barshop BA, Pappu AS, et al. (2018). Efek saka sodium phenylbutyrate generik versus merek ing tingkat phenylalanine plasma lan IQ ing pasien karo fenilketonuria. Genetika lan Metabolisme Molekul, 123(1), 31-35.

3. Maestri NE, Brusilow SW, Clissold DB, Bassett SS. (1996). Pangobatan jangka panjang bocah-bocah wadon kanthi kekurangan transcarbamylase ornithine. New England Journal of Medicine. 335(12):855-859.

4. McCune A, Chandramouli V, Shen-Schwarz S. Sodium phenylbutyrate. Ing: Adam MP, Ardinger HH, Pagon RA, et al., editors. (1993-2021). GeneReviews®. Universitas Washington, Seattle.

5. Reasor MJ, Kacew S. (1996). Fosfolipidosis sing diakibatake obat: apa ana akibat fungsional? Biologi lan Kedokteran Eksperimental, 210(4), 377-384.

Kirimi